Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze strzelającym zamkiem / drzwi nie otwierają się od środka za pierwszym razem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam kłopot z drzwiami w aucie. Mianowicie odkąd kupiłam auto nie było informacji o otwartych drzwiach (Lewy Tył) na FISie. Nie świeciła się również lampka w drzwiach ani po otwarciu. Okazało się, że poprzedni właściciel odciął całkowicie kabel od mikrostycznika od wtyczki w drzwiach. Zostało to naprawione. Drzwi pokazują się na FISie i wszystko działa oprócz tego, że zamek podczas otwierania i zamykania strzela, wydając jakiś dziwny dźwięk. Co dziwne, nie zawsze się tak dzieje, czasem drzwi działają zupełnie normalnie.

Z drzwiami kierowcy jest natomiast taki problem, że bardzo często nie da się ich otworzyć od środka naciskając na klamkę jeden raz. Trzeba nacisnąć na nią 2 razy i drzwi bez problemu się wtedy otwierają. Kable były sprawdzane i lutowane, zamek był wyciągnięty, mikrostycznik czyszczony. Drzwi normalnie pokazują się na FIS. Część elektroniczna była sprawdzana pod kątem zimnych lutów.

Błędy:

01561 59-10

01561 61-10

01559 61-00

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tym otwieraniem na 2 razy to tak ma działać jeśli masz włączone auto ryglowanie drzwi podczas jazdy pow. 15km/h wtedy dopóki kluczyka nie wyjmiesz ze stacyjki to trak właśnie będzie się otwierać na 2razy w tym co piszesz nie widzę nic co mogłoby być problemem ja mam tak samo. :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ale rzecz w tym, że mimo wyjęcia kluczyka, drzwi kierowcy trzeba czasami otwierać na 2 razy. Pozostałe otwierają się normalnie.