Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Immobilizer, kluczyk i błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdeczine.

Po wnikliwym uzywaniu opcji "szukaj", znalazlem troche informacji ale glownie było o b5, natomiast nie wiele o b6.

Dzisiaj kilka razy mialem problem ze startem silnika, mianowicie odpalał a po sekundzie gasł. Dopiero dodanie lekko gazu podczas tego momentu gdy silnik chodził pozwalało niedopuścić do zgaszenia. Raz również zamrugała kontrolka immo i świec.

VAG pokazał m.in:

Address 01 -------------------------------------------------------

1 Fault Found:

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

Co po wniknieciu w opcje szukaj naprowadziło mnie ze sprawcą tego jest:

Address 17 -------------------------------------------------------

1 Fault Found:

01176 - Key

07-10 - Signal to Low - Intermittent

Problem z odpalaniem pojawiał sie w przeszłości, ten błąd rownież ale bylo to na tyle sporadyczne (raz na 1-2 miesiace), że problem zignorowałem.

Tylko Dzisiaj potrafilem miec problem z odpalaniem ok 3-4 razy co nigdy wczesniej nie wystepowalo to z taka czestotliwoscią.

Wróćmy do błędu "za słaby sygnał z kluczyka" - czy przyczyna moze byc w zaśniedziałych stykach w immo ktory jest pod kierownicą?

Z archiwum wiem ze to czesty problem w b5 ale co z b6? Czy immo również jest pod kierownicą czy gdzies w zegarach?

Podsumowując... mam o wiele wiecej problemów z elektronika w b6 niż miałem w b5 :(

pozdrawiam uczestników forum :)

Opublikowano

Ja miałem dokładnie te same błędu co Ty tylko, że w A4 B5, w moim przypadku związane było to z petlą od immo która jest przy stacyjce, jak uderzyłem parę razy w stacyjkę problem ustawał na troche ale powracał, ostatnio postąpiłem według instrukcji, która jest na forum i rozłączyłem tą pętlę przeczyściłem styki kontaktem i zaizolowałem...póki co (odpukać) jest :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html;msg28535#msg28535

Opublikowano
  • Autor

Ja miałem dokładnie te same błędu co Ty tylko, że w A4 B5, w moim przypadku związane było to z petlą od immo która jest przy stacyjce, jak uderzyłem parę razy w stacyjkę problem ustawał na troche ale powracał, ostatnio postąpiłem według instrukcji, która jest na forum i rozłączyłem tą pętlę przeczyściłem styki kontaktem i zaizolowałem...póki co (odpukać) jest :good:

http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html;msg28535#msg28535

Dzieki ale czytałem to też :)

Nie wiem czy sterowanie immo (ta biala puszka) w b6 jest umiejscowione w tym samym miejscu co w b5 czy nie gdzies w zegarach. O to mi sie rozchodzi miedzyinnymi.

Mialeś ten sam bląd - key - signal to low ?

pozdr

Opublikowano

Miałem dokładnie ten sam błąd i ten drugi też jeden jest w Silniku a drugi w Zegarach. Nie wiem jak w B6 czy ta pętla od immo jest jest przy stacyjce ale pewnie tak, to proponuję, poruszaj lekko stacyjką i zobacz czy to coś zmieni bo u mnie to na chwilę pomagało ale miałem teraz trochę czasu i postąpiłem według opisu z forum. Na przed ostatnim i ostatnim zdjęciu z opisu jak poradzić sobie z immo widać taką czarną otoczkę na stacyjce to u mnie jest ta petla, którą rozłączyłem. Wydaje mi się, że u Ciebie może być podobnie...

Opublikowano
  • Autor

Miałem dokładnie ten sam błąd i ten drugi też jeden jest w Silniku a drugi w Zegarach. Nie wiem jak w B6 czy ta pętla od immo jest jest przy stacyjce ale pewnie tak, to proponuję, poruszaj lekko stacyjką i zobacz czy to coś zmieni to u mnie to na chwilę pomagało ale miałem teraz trochę czasu i postąpiłem według opisu z forum. Na przed ostatnim i ostatnim zdjęciu z opisu jak poradzić sobie z immo widać taką czarną otoczkę na stacyjce to u mnie jest ta petla, którą rozłączyłem. Wydaje mi się, że u Ciebie może być podobnie...

Dzieki, zamowilem plyn do styków, martwi mnie tylko sciąganie poduchy bo pamiętam mordownie w b5 jaka mialem zeby ja potem zakrecic ale teraz mam 3-ramienna kiere to może pojdzie latwiej.

pozdr

Opublikowano

Nie będzie tak źle mi cała ta operacja od momentu odłączenia aku, poprzez rozkręcenie wszystkiego, rozłączenie pętli, poskręcanie z powrotem i podłączenie aku zajęła ok. 1 godziny i 20 minut.

macieek u Ciebie w aucie immo jest napewno w liczniku także nie wiem czy to będzie na tej samej zasadzie co u mnie, mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć znający dobrze sprawę w B6 bo może niepotrzebnie będziesz rozkręcał kiere...no chyba, że rozwiązanie z pętlą przy stacyjce jest w każdym modelu to wtedy będzie tak jak pisałem wyżej.