Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd check engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z check engine po usunięciu błąd wraca a błąd jest usterka świec żarowych na 4 cylindrach usterkap elektryczna . Świece wymieniłem rok temu czy jest to możliwe żeby się spaliły 4 na raz ??? Auto niezmienilo zachowania oprucz świecącej się kontrolki silnika. Dodam że nastąpiło to po zgromadzonej wodzie na podszybiu bo zatkał się odpływ i było jej tam dość sporo.

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik świec. Jest pod kierownicą (trzeba zdjąć osłonę pod nią) albo w puszce ECU

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info i mam jeszcze jedno pytanie trochę w innym temacie ale za pytam i proszę o wyrozumiałość nAtomiast mam takie dziwne terkotanie na biegu jałowym natomiast po wciśnięciu sprzęgła dźwięk ustaje jest to takie dziwne stukanie dzieje się tak od czasu gdy wymieniłem sprzęgło z dwumasem zaczęło się tak 2 miesiące po wymianie  i jeszcze od czasu do czAsu przy wolnym ruszaniu tzn przy wolnym puszczaniu sprzęgła słychać taki pisk oraz dziwne buczenie ale buczenie do biega z tyłu a pisk z okolic skrzyni .proszę o jakieś sugestie i pomoc.bylem u paru mechaników i co mechanik to inna usterka więc wolę poprosić o pomoc nie zależne osoby które nie będą chciały wyłącznie zarobku jak nie którzy mechanicy

Opublikowano
  • Autor

Właśnie patrzyłem na ten bezpiecznik on jest w podszybiu tam gdzie ECU i jest ok a błąd nadal chyba będę musiał faktycznie sprawdzić świece bo mogło być tak że jak miałem wodę na podszybiu to może zrobiło zwarcie i mi je grzało na postoju całą noc bo rano miałem akumalotor rozładowany do zera naładowałem acu i był błąd świec żarowych