Adikoss Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Witam, koledzy tak jak w temacie mam problem z silnikiem 1.6 AHL od jakiegoś czasu walcze z szarpaniem/duszeniem się silnika podczaj jazdy gdy dodaję gazu silnik zachowuje się jak by coś mu powietrze odcielo brakuje mu mocy i szarpie jedyny błąd jaki pokazuje to 537 Lambdy. Już raz wymianialem sondę lecz na zamiennik NTY który jest aktualnie w samochodzie i tu pytanie czy takie objawy może powodować Sonda Lambda? Czy szukać gdzieś dalej przyczyny.
Pieterb Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) nie, ten błąd nie musi oznaczać wcale uszkodzenia samej sondy. Cytat 00537 - Regulacja Lambda (czujnik tlenu) 00537 - Regulacja lambda (czujnik tlenu): górna granica Możliwe objawy Regulacja Lambda nieaktywna Silnik pracuje nierówno Możliwe przyczyny Okablowanie i / lub złącze (i) od / do sondy lambda uszkodzone Lambda Control / Sensor (s) wadliwy Wtryskiwacz (y) uszkodzony / zablokowany Regulator ciśnienia paliwa uszkodzony Pompa paliwa uszkodzona Pusty zbiornik paliwa Wycieki próżni / powietrza Możliwe rozwiązania Sprawdź sterowanie lambda / czujniki Sprawdź / napraw okablowanie i / lub złącza od / do sondy lambda Sprawdź / wymień / wyczyść wtryskiwacze Sprawdź / wymień regulator ciśnienia paliwa Sprawdź / wymień pompę paliwa Sprawdź poziom paliwa Węże / zawory odkurzać / dymić i wymienić nieszczelne Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez Pieterb
Adikoss Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2020 6 godzin temu, Pieterb napisał: nie, ten błąd nie musi oznaczać wcale uszkodzenia samej sondy. Dzięki za odpowiedź dokładny błąd jaki mam to 537 regulacja lambda wartość dolna, dodatkowo zauważyłem że szarpanie występuje tylko do 2 tys obrotów powyżej ustaje jak piłuje auto to da się jeździć. Nie mam gazu. Zauważyłem dodatkowo że wydech jest cały okopcony a znajomy jadąc za mną stwierdził że przy ostrej jeździe auto mi kopci.
Pieterb Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 no to najprawdopodobniej coś nie tak z mieszanką
Rekomendowane odpowiedzi