Automat23 Posted August 15, 2020 Posted August 15, 2020 (edited) Witam Panowie. Ktoś ma jakiś sposób jak przymocować te osłonę (włókninę) do blachy? Niestety narazie, jak widać na zdjęciach, strasznie to zaczęło odstawać. Miejsca na śruby nie widzę żadnych. Ma ktoś jakiś pomysł jak to "przykleić" do blachy? Edited August 15, 2020 by Automat23
Robero321 Posted August 15, 2020 Posted August 15, 2020 Jeżeli to przednie koło to w tym miejscu powinna być specjalna spinka plastikowa nasadzana na rant błotnika i dopiero do niej montujesz na wkręt zakole z włókniny..
Automat23 Posted August 15, 2020 Author Posted August 15, 2020 (edited) Jest to właśnie tylne koło prawe Edited August 15, 2020 by Automat23
rosati Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 (edited) Przede wszystkim kup włókninę, która nie jest pęknięta. Dobra włóknina przylega do nadkola, co prawda nie idealnie, jednak na pewno nie tak, jak u Ciebie. W przeciwieństwie do przodu, z tyłu nie ma mocowania przy rancie nadkola, wszystko przykręca się po bokach i z tyłu amortyzatora. Edited August 17, 2020 by rosati
Automat23 Posted August 17, 2020 Author Posted August 17, 2020 4 godziny temu, rosati napisał: Przede wszystkim kup włókninę, która nie jest pęknięta. Dobra włóknina przylega do nadkola, co prawda nie idealnie, jednak na pewno nie tak, jak u Ciebie. W przeciwieństwie do przodu, z tyłu nie ma mocowania przy rancie nadkola, wszystko przykręca się po bokach i z tyłu amortyzatora. Czyli uważasz że rozwiązaniem problemu będzie jedynie kupno nowej włókniny?
rosati Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 (edited) U siebie miałem mniej więcej coś podobnego, prawdopodobnie ktoś kiedyś nieumiejętnie ją wyjął i się zamięła. Kupiłem nie połamaną, zamieniłem i jest git. Tylko od razu podpowiem: bez zdjęcia koła nic nie zrobisz, a przynajmniej nie tak, żeby nie uszkodzić włókniny/lakieru. Edited August 17, 2020 by rosati
Recommended Posts