Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Katalizator w TDI PD (AJM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przeczytałem wszystkie strony w dziale Układ Wydechowy ale nie znalazłem zadnych opini osób z PD którzy usuneli Kata.

Jedno jest oczywiste, albo KAT albo wspawana RURKA.

Mam wielki dylemat, zammienika nie wstawie bo sa "do d*py", ORI to cena dramat jak juz go wywale to sprawa bedzie oczywista ze pozostane bez nieczego.

Moje auto ma przebieg 170 tys. 2001r. Nie mam z nim jakis problemow ale poprostu uwazam ze jesli jest cos tam co moze byc zepsute to wole sie tego pozbyc skoro jest taka mozliwosc a moze i to pomoz:)

Boje sie wywalic Kata bo nie chche zeby PD zaczeło jakos dziwnie chodzic, chodzi mi o dzwiek.

W Poprzednim moim 1Z 95r o przebiegu XXX?? Wywalilem Kata,EGR zaslepilem i zaczynał coraz gorzej chodzic:) Tutaj staram sie wszysko robic jak najlepiej łacznie z OLEJEM, PALIWEM czy tam zamontowaniem CATCH TANK OIL zeby nie miec syfu:)

Doradzcie COS....

Opublikowano

Ja w swoim B6 AVF "wybebeszyłem" kata i wszystko było w jak najlepszym porzadku :gwizdanie:

Opublikowano

A może poczekaj aż samochód zacznie brać olej albo padnie turbo i dopiero wywal kata, 170 tyś. to nie jest wcale duży przebieg i kat jeśli nie miał żadnych przejść to jest drożny - więc po co go ruszać?

Jeśli zastosować takie myślenie że jak coś może już być zepsute to trzeba to wywalić - to śmiało możesz wywalić pół samochodu bo to nie nowa bryka przecież.

Tak jak czytam na forum to kat raczej zdechnie ci w tym samym momencie co turbo (olej go załatwi) i wtedy sobie wywal.

Ja mam większy przebieg niż ty i żadnych problemów z katem czy z turbo, ale między wymianami nie dolewam oleju nic bo na razie nie bierze.