LUMBIE Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Witam serdecznie, jestem nowym członkiem tegoż forum. Myślę że wybrałem dobry dział. Bez zbędnego gadania, do rzeczy. Wczoraj wymieniałem podnośnik szyby w przednich drzwiach od kierowcy. Przy wyciąganiu ramki, wypadły trzy metalowe blaszki w kształcie "widełek". Powie mi ktoś, od czego one są i pod którymi śrubami powinny być podłożone? Bo coś mi mówi, że są to jakieś dystanse albo spinki do czegoś. Bo bokach drzwi są takie niebieskie śruby na dużego torxa, może one były pod nimi? A4 B6 2002r
pila24 Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 49 minut temu, LUMBIE napisał: Wczoraj wymieniałem podnośnik szyby w przednich drzwiach od kierowcy. Przy wyciąganiu ramki, wypadły trzy metalowe blaszki w kształcie "widełek". Powie mi ktoś, od czego one są i pod którymi śrubami powinny być podłożone? Bo coś mi mówi, że są to jakieś dystanse albo spinki do czegoś.
LUMBIE Opublikowano 17 Października 2020 Autor Opublikowano 17 Października 2020 Ok, dzięki za podesłanie schematu. Ale pokazana jest na nim tylko jedna z tych trzech co mi wyleciały, co z resztą? Gdzie mogę znaleźć takie schematy, jeśli mogę spytać?
3r4 Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 to jest dystans i jak dla mnie służy tylko do regulacji ramki żeby szyba się ładnie zamykała. Jeżeli nie masz problemów z szybą, nic nie trze przy zamykaniu/otwieraniu to nie przejmuj się tymi blaszkami
LUMBIE Opublikowano 17 Października 2020 Autor Opublikowano 17 Października 2020 Dobra, dzięki chłopaki za pomoc Do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi