lucky9977 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Witam, ma ktoś pomysł jak podpiąć maty z a6 do a4 ? Fotel sport. Gabka z mata z a6 jest taka sama jak z a4 lecz ma jedną wtyczkę więcej niż a4. Chodzi o tą wysuwaną część od siedziska. W a4 jest to połaczone z mata siedziska a w a6 oddzielna wtyka jest. To jak to połaczyc zeby to smigało w a4. I czy wgl się da
bobikos Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Jak rozumiem masz same maty ale nie posiadasz wewnętrznej wiązki fotela z A6 (tej od mat do zielonej kostki w podłodze). O ile dobrze kojarzę to w A4 maty są połączone w szereg a w A6 równolegle, stąd dodatkowe kostki. Po południu wrzucę schematy z elsy to się wyjaśni. Maty trzeba łączyć tak jak w a6.
lucky9977 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Mam calą tą instalacje. tylko te kostki nie pasuja do moich wtyczek trzeba bd je pozamieniac na te z a4. Tylko w a6 czarna kostka ma 3 piny. a w a4 2piny. I jak to połaczyc zeby hulało.
bobikos Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) maty masz z A6 a instalację wewnętrzną fotela masz z a4? zrób zdjęcia jeśli możesz Edytowane 30 Października 2020 przez bobikos
lucky9977 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 mam wszystko a4 ale padlo mi grzanie i gabki wyrobione. Udalo mi sie kupic od a6 taki sam kubel i chce przelozyc gabke razem z mata na stelaz a4.
lucky9977 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 Tak własnie mam instalacje z a4 i chce zalozyc gabki z mata z a6.
lucky9977 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) 1. To wiazka pod moim fotlem 2 To opracie z a6 3 To siedzisko z a6 gdzie jest dodatkowa wiazka od tej czesci wysuwanej a w a4 nie ma do tego kostki Edytowane 30 Października 2020 przez lucky9977
bobikos Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 niestety takiego szczegółu nie ma na tych schematach. Musiałbyś dorwać wiązkę wewnętrzną fotela od A6
bobikos Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 jesteś pewy że ta kostka jest od grzania?
bobikos Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 wg mnie ta dwupinowa kostka jest od czujnika zajętości fotela, która w B6 nie występuje. Jeśli pozostałe kolory się zgadzają to wydaje się że wszystko powinno działać. Ze schematów wynika że tylko grzane boczki foteli Z33 i Z41 łączone są inaczej, główne obwody Z8 i Z9 są połączene tak samo (w szereg).
lucky9977 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Opublikowano 2 Listopada 2020 Niewiem czy to jest od grzania tak mi sie wydaje tylko. To b7 nwm czy to gra role akurat. No dobra to jeśli nie złacze tej 2 pinowej zostawie ja wolno to nie bedzie przeszkadzac w niczym ? I pytanie czy to bd dzialac bo moje maty pokazuja opor 0,4 a te z a6 0,1. Czy poprostu to bd sie wolniej nagrzewac i tylko tyle.? I rozumiem że boczki też bd grzać?
lucky9977 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Opublikowano 2 Listopada 2020 w a 4 wychodzi z oparcia 5 pinów z a6 tylko 4. Podłaczyłem teraz na szybko to pod siedzenie i nic nie grzeje. vcds pokazuje ze fotel wg sie nie wlacza. Podłaczyłem samo oparcie bo jest na 2 piny i takie same kolory ma i tez nie wlacza tylko bład wywala ze zwarcie masy.
lucky9977 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Sprawdzałem na krótko maty z a6 działają grzeją. Teraz tylko pytanie jak to podlączyć do a4. ? Ktoś wie ? a4 -----> 5pinów a6------> 4piny
bobikos Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Różnica w pinach wynika ze schematu i generalnie wszystko powinno działać jeśli pin 3 pozostanie nieobsadzony (to jest zamknięcie obwodu do masy od elementów grzejnych boczków oparcia) . Sprawdź po podłączeniu kompletu mat rezystancję między pinem 3 i 4 zielonej kostki. Powinna być sumą rezystancji każdej z mat. Wychodzi że przy matach z A6 powinno być 0,2 ohm. Jeśli docelowo połączony układ będzie nadal generował błąd w klimatroniku to znaczy że klimatronik a A4 tych mat nie obsłuży, właśnie z uwagi na zbyt małą rezystancję.
lucky9977 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Rozumiem że ten 3 pin nie musi być połaczony ? I nic sie nie stanie? A i zauważyłem że w opraciu kable sa odwrotnie podłaczone do wtyczki niż w a4. czy to może własnie generowac bład z masa po podłaczeniu do kostki? czy to nie ma znaczenia?
lucky9977 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Dla potomnych. Przemienilem piny w oparciu. I zaczelo wszystko grzac. Wychodzi na to ze masa w oparciu a6 jest odwrotnie niz w a4 i d*pa nic sie nie zalaczalo. Po zmienieniu pinow i wpieciu siedziska i oparcia a6 w instalacje a4 wszystko zaczelo grzac. Nie podpinalem vcds wiec niewiem czy jest blad. Jutro zobacze. Ale reaguje na klimatronik wiec chyba powinno byc okej.
lucky9977 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 Dla potwierdzenia zdj z vcds. wszystko dziala jak powinno
Rekomendowane odpowiedzi