Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik temperatury zewnetrznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem w b5 1.9tdi.  Otóż od kiedy kupiłem samochód temperatura zewnetrzna wahała się od -45 do -15. 

Wymieniłem czujnik i teraz temperatura pokazuje od -15 do -8 (na zewnątrz jest ok 10 na plusie)  co za tym idzie klima oczywiście się nie załącza.  Dodam że jest to klimatronik. Co jeszcze mogę sprawdzić?? 

Opublikowano

W B5 za temperaturę obliczoną odpowiadają dwa czujniki. Jeden masz w zderzaku przed chłodnicą klimatyzacji, a drugi to czujnik świeżego powietrza zamontowany między filtrem kabinowym a dmuchawą. Warto sprawdzić czy to on jest uszkodzony przez kanały na klimatroniku (temat kody klimatronika na forum - z tego co kojarzę to za temperaturę odpowiadały kanały 46,47 i 48). Da się go wymienić bez ściągania deski, tylko trzeba sobie trochę ręce poobdzierać - ściągasz schowek i między ścianą grodziową a tym tunelem powietrznym trzeba wsadzić rękę praktycznie na samą górę - czujnik przekręca się o 90* i wyciąga do tyłu, przewód jest na tyle długi że spokojnie sięga pod dywanik. Warto sobie ściągnąć filtr kabinowy bo widać wtedy gdzie dokładnie jest i jak to wygląda. Numer czujnika to 4A0820539A. Warto przełożyć uszczelkę ze starego ori, bo u mnie w nowym była za gruba i nie dało się tego założyć. Czujnik kupiłem z febiego i jak narazie działa bez zarzutu, wszystko jest ok.

Edytowane przez PiXX