Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zepsuta listwa podświetlenia rejestracji w A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, da się coś z tym zrobić? Chciałem wymienić żarówkę -_-

D42A7CE2-A064-48C2-B2BD-D9263ABE7426.jpeg

Opublikowano

Wymień na plastikową, ta już się nadaje na śmietnik. Szukaj używki

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, MaTeo85 napisał:

Wymień na plastikową, ta już się nadaje na śmietnik. Szukaj używki

ale plastikowa nie ma zamka z tego co widzę 

Opublikowano

Są też wersję pod zamek. Aluminiowe zawsze się utleniają i kupno używanej jest bez sensu. Szukaj plastikowej będzie na lata.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, MaTeo85 napisał:

Są też wersję pod zamek. Aluminiowe zawsze się utleniają i kupno używanej jest bez sensu. Szukaj plastikowej będzie na lata.

Zobacz ofertę: BLENDA KLAPY PODŚWIETLENIE A4 B6 B7 PLASTIK GOŁA

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 79,99 zł - BLENDA KLAPY PODŚWIETLENIE A4 B6 B7 PLASTIK GOŁA...

taka będzie ok? tylko ze bez zamka

Opublikowano

Pasuje, taka sama blenda występuje w a4 B6, B7, a3 8p, A6 C6, Q7 wieczorem mogę podać Ci konkretny numer części pod wersję z zamkiem. Najlepiej daj ogłoszenie w dziale kupię ewentualnie na grupach FB 

Opublikowano
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 150 zł - BLENDA MIKROSTYK ZAMEK KLAPY AUDI A4 B7 SEDAN (9639846068)...

Tu masz z zamkiem i wygląda na plastik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@MaTeo85W ostatnim komentarzu podałeś link do blendy metalowej (tak wnoszę po jej stanie). U siebie posiadam również taką listwę, która w środkowej części nie ma gniazda na wtyczkę do mikrostyku -  a zamiast tego do stycznika idą dwa przewody (czarny/niebieski na moja blenda.jpg). Szukając w necie wersji poprawionej z plastiku znajduję tylko takie gdzie w tym miejscu jest wyżej opisane gniazdo (jedno na pewno na 4 piny, drugie nie wiem na ile). Dodatkową ciekawostką jest to, że niektóre te gniazda są skierowane do boku, inne z kolei do dołu. Nie wszystkie zdjęcia przedstawiają dokładnie gniazdo i nie wiem czy niektóre mają tylko dwa piny co by się zgadzało z ilością moich przewodów i wtedy mógłbym skombinować taką wtyczkę do której bym dolutował moje dwa przewody, czy wszystkie mają 4 piny.

Masz może wiedzę, czy taką blendę jaką posiadam można wymienić na tę plastikową? Jeśli tak to czy należy przy tym zastosować patent z dokupieniem wtyczki?

moja blenda.jpg

wtyczka do boku (4pin).png

wtyczka do dołu(xpin).png

Edit:

Chyba że...Teraz wpadłem na to że do tego gniazda 4pin będącego w nowych listwach się wpina wtyczkę, którą chyba już mam. Bo dzisiaj rozbierałem blendę aby ją obejrzeć i teraz kojarzę że te dwa przewody czarny/niebieski + dwa czerwony/niebieski - zmostkowane (lewa,prawa lampka) zbierają się razem w czymś co przypominało wtyczkę+gniazdo (nie przyjrzałem się dokładnie bo całość była otaśmowana. Czy dobrze myślę? Chyba to było coś takiego (widać ją też na aukcji którą podesłałeś):

image.png

Edytowane przez mAg_Shado0w

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem już po wymianie blendy - tak jak pisałem wcześniej wtyczka jest taka sama nie ważna w jakim położeniu jest w nowszych egzemplarzach. Te plastikowe pasują idealnie jak oryginalne aluminiowe. Różnica między starą a nową blendą jest taka, że ze starej blendy wychodzą przewody zakończone wtyczką i jest ona pociągnięta do wnętrza klapy (ostatnie zdjęcie), a w nowych wtyczka jest bezpośrednio na blendzie.

PS. Może się komuś przydadzą te informacje. Szkoda że muszę odpowiadać samemu sobie i moje długie choć konkretne i szczegółowe zapytanie pozostało bez echa, a na forum jest mnóstwo tematów typu "nie działa mi, powiedzcie co jest nie tak" i na takie prośby są odpowiedzi.

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

Moze troche nie w temacie ale nie bede zaśmiecać forum i nie bede zakładał nowego tematu.Otoz jutro będę zmieniał blende aktualnie mam z wersja na zamek a to co kupiłem jest bez czy zamontuje ja bez problemu?Zdaje sobie sprawę z tego ze zamek bede musial wyrzucić.

Opublikowano

Witam nie mogę ściągnąć tej szerokiej podkładki co jest koło zamka nakrętka zeszła resztę została rozwalona klamka otwieram z pilota Żarówka wymieniona na razie zostaje