Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak wspomagania po serwisie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , borykam się z problemem wspomagania kierownicy .

Kupiłem samochód z buczącym wspomaganiem , pierwsza wymieniona rzecz to pompa - padło na TRW po regeneracji , niestety nic się nie polepszyło , dalej buczało.

Krok drugi - wymiana przewodów i zbiorniczka od wspomagania , niestety nie pomogło .

Krok 3 - wymiana maglownicy na ori regenerowaną  i tu przełom ! Wspomagania prawie nie ma , trzeba go " zerwać " kręcąc w prawo i lewo  na zimnym silniku żeby działało  , na rozgrzanym silniku wszystko jest OK , ale wyje dalej.

Kolejnym krokiem jest oddanie maglownicy i włożenie innej + kupiłem oryginalną pompę wspomagania ale używkę.

Czy ktoś ma jeszcze pomysły co z tym zrobić ? Płyn wlewam zielony - pierwsze podejście płyn z ASO , drugie podejście i trzecie febii . Juz powoli tracę cierpliwość, niestety auto wiecej stoi niż jeździ.

Opublikowano

Zacznij od wymiany zaworka / śruby która łaczy przewód wysokiego ciśnienia z maglownicą. 

Opublikowano
  • Autor

Hej , czy mowa o zaworku nr 12 ze zdjęcia? 

Screenshot-20201119-185931-Allegro.jpg    

ps. Wymieniłem magiel i ori pompę z innego auta ale dalej wyje. Czy ten zaworek ze zdjęcia mogę po prostu wkrecic i już? Czy muszę zlewac płyn albo odpowietrzac? 

Opublikowano

Nie, nr 16. Jezeli te sruby caly czas mimo wymiany magla zostaly te ktore byly z autem to bardzo mozliwe ze tam jest problem. w tej srubie jest plastikowy zaworek, potrafi sie psuc. 

To jest sruba/zaworek na wezu cisnieniowym od strony maglownicy. 

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem,  udało się znaleźć nowy OEM , 33 zł - ten z poniższego zdjecia .

42151150.jpg

Opublikowano

8E0422529 ?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, soul87 napisał:

8E0422529 ?

Dokladnie tak :) Mam nadzieję  że to pomoże.  Jedyne czego nie ruszyłem to sprzegielko alternatora . Reszta ju chyba była wymieniana  .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej , wracam ponownie. Zaworek wymieniony , pompa założone od 2.0 ALT ( kolejna , z tym samym ciśnieniem ) do tego maglownica i dalej nic. Tzn. jest ciszej ale nie to samo co w innych autach , póki co się poddaje. Chciałem nalać gęstszy płyn , ale nie chce zniszczyć maglownicy. Zrobię głośniejszy wydech i może nie będzie już słychac. Dzięki za Twój czas i pomoc.