Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni u mnie w aucie. Problem jest w tym, że wcześniejszy właściciel (Pierwszy) nie zmieniał oleju od nowości. Aktualny przebieg to ok. 160 000. Co polecacie w tym wypadku zrobić? Jak to ogarnąć? Zna ktoś jakiegoś mega "machera" od wymiany oleju w skrzyni, któremu można zaufać z okolic Rzeszowa? Słyszałem, że przy takim przebiegu, jak olej nie był wymieniany w ogóle, najlepszym wyjściem będzie "po troszku" upuszczać i dolewać nowego. Nie zalecana jest całkowita, dynamiczna wymiana, ze względu na ewentualne opiłki (istnieje ryzyko rozsadzenia skrzyni (???)) . Ile w tym prawdy, nie wiem. Dodam, że mam skrzynię S-tronic.

Pozdrawiam:)

Opublikowano
11 godzin temu, jar87 napisał:

Witam, 

Przymierzam się do wymiany oleju w skrzyni u mnie w aucie. Problem jest w tym, że wcześniejszy właściciel (Pierwszy) nie zmieniał oleju od nowości. Aktualny przebieg to ok. 160 000. Co polecacie w tym wypadku zrobić? Jak to ogarnąć? Zna ktoś jakiegoś mega "machera" od wymiany oleju w skrzyni, któremu można zaufać z okolic Rzeszowa? Słyszałem, że przy takim przebiegu, jak olej nie był wymieniany w ogóle, najlepszym wyjściem będzie "po troszku" upuszczać i dolewać nowego. Nie zalecana jest całkowita, dynamiczna wymiana, ze względu na ewentualne opiłki (istnieje ryzyko rozsadzenia skrzyni (???)) . Ile w tym prawdy, nie wiem. Dodam, że mam skrzynię S-tronic.

Pozdrawiam:)

w s-tronicu wymiana dynamiczna nie ma sensu

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Dev napisał:

w s-tronicu wymiana dynamiczna nie ma sensu

O widzisz. No to też cenna uwaga. Tylko teraz cholera jak i gdzie to ogarnąć?;/Jeden punkt już mam:D