Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4b6 2.0 Fsi [AWA], jaká jest prawidłowa praca gruszki podcisnienia sterującej klapami kolektora dolotowego. Zespół napędu regulacji-kierownica powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mialem pęknięte ramię gruszki przy kolektorze  dolotowym i nie działało obracanie tych klapek od sterowania długością kolektora. Ramię skleiłem i ładnie ciagnie. Ale podpatrzyłem że we 2.0  alt tym 130km i wszystkich innych silnikach ramię pracuje jakby odwrotnie.

Tzn  Po odpaleniu na jałowych jest ramię w górze, po dodaniu gazu na 3,5tys obrotów ciągnie ramię w dół.

A u mnie na jałowych ciągnie wajchę w dół a jak gazuje to odpuszcza spowrotem - na odwrót.

I nigdzie nie mogę na necie znaleźć jak to ma działać  w AWa wszędzie jest tylko o 2.0alt. 

Tutaj jak powinna pracować 

https://youtu.be/FIXyQ545D84

A tutaj jak pracuje u mnie 

https://youtu.be/VvDRaGJiIrY

Patrzyłem na napięcie we wtyczce  na wolnych obrotach jest 12-14v(zaworek otwarty i ciągnie wajchę) a po dodaniu gazu spada na 6-7v(zamyka zaworek i odpuszcza wajchę). W tamtych silnikach jest odwrotnie temu wajcha działa odwrotnie i reaguje szybciej bo tu po dodaniu gazu jak zamknie zaworek to przez chwilę jeszcze trzyma podciśnienie, taką mam teorie.

Ktoś wie  jak to powinno działać w silniku AWA albo mógłby podpatrzyć u siebie? Re. Co steruje zaworkiem podcisnienia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A dobrze ciągnie? Odłącz od prądu i zobacz czy będziesz widział różnice w mocy. Jak ciągnie dobrze na niskich i wysokich obrotach to nie szukaj dziury. Tak ma być :D