SoMeS Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Witam. Wydaje mi się że mam mały problem... mianowicie nie świeci mi kontrolka oleju jeżeli jest go mało... ostatnio sprawdzałem i nie było go nawet min. a nie dostałem od niuni żadnych ostrzeżeń. Hmm jakieś pomysły co może być przyczyną? Mam tak odkąd kupiłem furaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 poniżej minimum to jeszcze nie takie minimum dla kontrolki... tak mi się wydaje bo tak miałem w poprzedniku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeS Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 poniżej minimum to jeszcze nie takie minimum dla kontrolki... tak mi się wydaje bo tak miałem w poprzedniku... hmm.. no może i nie ale gorzej jak się zapomnę kiedyś, nie sprawdzę, a silnik uraczy mnie metalicznym dźwiękiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 skoro tyle zużywa to lepiej poszukać przyczyny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeS Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 nie mówię że mi go łyka wiele... bo jak na trasy jakie pokonuje to to jest nic prawie... ale że wolałbym wiedzieć kiedy jest tyle żeby już dolać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 W tym modelu nie ma czujnika poziomu oleju. Jest tylko czujnik ciśnienia oleju, a to dwie różne sprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeS Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 czyli po prostu trzeba się zaprzyjaźnić z bagnetem? hmm... myślałem że kiedyś jak już będzie go mało to jest tam jakaś kontrolka czy coś co mnie o tym ostrzeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudi Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja miałem poniże min i też mi się nie zapaliła. Widocznie oleju jest na tyle, nawet poniżej min, że smarowanie ciągle jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 jakto nie ma? A czujnik umieszczony w misce od spodu? To na pewno nie jest od cisnienia.. Chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlos666 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 te czujniki wstawiali dopiero po lifcie '99 i były z nimi problemy(nadal są) Przecierały się przewody i waliło bezpieczniki od podgrzewania sprysków szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeS Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 te czujniki wstawiali dopiero po lifcie '99 i były z nimi problemy(nadal są) Przecierały się przewody i waliło bezpieczniki odpodgrzewania sprysków szyb czyli podsumowując trzeba po prostu profilaktycznie sprawdzać? :gwizdanie: nastawię sobie w telefonie budzik co 2 tygodnie z przypomnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwor Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 a to dlatego nie moglem znalezc przewodow do tego czujnika, bo ktos wymienil na nowsza miske z tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeS Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no to mamy rozwikłaną zagadkę myślę że topic można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi