gracz123ja Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam. Kolegów forumowiczów. Wczoraj auto zaczęło mi fiksować a konkretnie problem zaczął się na światłach przy ruszaniu zgasło a po chwili nie miało siły przyśpieszać, po dojechaniu do domu podłączyłem interfejs elm327 odzczytał błąd P0101. Czyli błąd przepływanego powietrza. Przepływomierz tak nagle by się uszkodził? Wszystkie węże opaski obejrzałem nigdzie lewego powietrza raczej nie łapie. Jak przełożę sprawny przepływomierz od innej audi a nie usunę błędu i w ecu będzie ten błąd widoczny to na innym przepływomierzu mimo widocznego błędu będzie pracował jak powinien? Co może być jeszcze przyczyną?
Pieterb Opublikowano 18 Lutego 2021 Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) 5 godzin temu, gracz123ja napisał: Jak przełożę sprawny przepływomierz od innej audi a nie usunę błędu i w ecu będzie ten błąd widoczny to na innym przepływomierzu mimo widocznego błędu będzie pracował jak powinien? tak, błąd to tylko błąd, jak się usterkę usunie to auto będzie jechać normalnie tyle że błąd pozostanie. A przyczyną może być równie dobrze okablowanie do niej lub nawet zatkana odma. Edytowane 18 Lutego 2021 przez Pieterb
gracz123ja Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Opublikowano 18 Lutego 2021 Jutro sprawdzę odmę ale myślę że to nie będzie przyczyną, bo dosyć nie dawno wymieniałem przewód od odmy bo pękł i z odmą było wszystko w porządku.
Rekomendowane odpowiedzi