Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z podłączeniem VAG'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam kabelek vag-com,program 409.1 us [byl dolaczony do kabla]w ktorym jest opcja USB ale za cholere nie moge sie polaczyc z autem.jak wybiore usb i test wyskakuje komunikat port does not exist.sprawdzilem wszystkie wejsci usb w kompie i przetestowalem wszystkie mozliwosci w programie i nic.Prosze o pomoc bo juz brakuje mi sil i pomyslow

Opublikowano

Zaznacz COM 4 i w menadżerze urządzeń/ kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej znajdź podłączony kabel VAG i zmień mu lub ma już przypisany COM 4 i wtedy powinno wszystko zadziałać.

Opublikowano
  • Autor

wszedlem do menedzer urzadzen i kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i widze tam moj podlaczony kabel (USB serial converter).Naciskam 2x lewy klawisz myszy,otwieram pierwsza zakladke i pisze tam usb controler a lokalizacja 0(USB<->Serial) i nie widze zeby mozna bylo tam zmienic jakis port

CZY MUSZE BYC PODLACZONY DO AUTA ZEBY W PROGRAMIE USTAWIC PORT I ZAZNACZYC SAVE?

Kiedy wlacze vag com program,okienko save nie podswietla mi sie a w instrukcji wyraznie pisze wybrac port i kiedy go wybierze zaznaczyc SAVE i mozna podlaczyc do auta.

Co robie nie tak?

Opublikowano

Jeśli o program chodzi to tak musisz być podłączony do auta inaczej nie przejdzie test i nic z tego nie będzie, porty zobacz jeszcze w opcjach LPT i COM być może tam jest też kabel a najlepiej to jak sobie ustawisz jak tu jest w temacie http://www.a4-klub.pl/smf/brak_lacznosci_z_modulem_08_klimatronik_rozwiazanie-t5997.0.html

Opublikowano
  • Autor

w koncu udalo mi sie polaczyc,o zgrozo,ile to trwalo.A teraz nastepny problem,nie umiem odczytac kodow,problem z control module finder.

uzywam programu 409.1 us,sprobuje 311 zobaczymy czy pomoze,jak nie to znowu bede szukac

Opublikowano

A po co tam wchodziłeś wystarczy Auto-Scan i wszystko elegancko zeskanuje i pokaże ci wszystkie błędy.

Opublikowano
  • Autor

aha,no bo czekalem z 10 min i ciagle szukalo,myslalem ze cos nie tak.

Jakbys mogl mi jeszcze napisac czy idzie skasowac inspekcje i airbags i gdzie wejsc?

dzieki za pomoc,jestem dluznikiem

[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2009, 20:12_________________________________________________czy programy dostepne na stronie roos tech umieja tylko robic auto scan?i to wszystko?jak wchodze na select i wybieram np o1 engine,lub 02 auto trans to skanuje przez chwile a potem wyskakuje komunikat no response.

Opublikowano

Pewnie masz nie zarejestrowana wersje i dlatego nic nie możesz zrobić oprócz zeskanowania i wykasowania błędów. Odnośnie wchodzenia do opcji aby wykasować inspekcje szukaj w dziale diagnostyka VAG i jego FAQ tam jest wszystko opisane.