Mazur91 Opublikowano 18 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 (edytowane) Witam. Jak w temacie zastanawiam się, a właściwie to jestem zmuszony zainterweniować w swoje reflektory. Posiadam bixenon nieskrętny z ledem, oraz automatyczna regulacją wysokości. Rzecz w tym, że wyglądają już paskudnie (odpryski i liczne mikropęknięcia na „szkiełku” przy zapalonych światłach mijania) Po zeszłorocznej przygodzie musiałem na szybko wymienić jeden z nich na używany zamiennik, który jak okazało się po czasie zaczął delikatnie parować.. Jeżeli chodzi o samo świecenie zamiennika to nie mam większych zastrzeżeń i stąd przychodzi pytanie, czy warto kupić nowe zamienniki np, DEPO, TYC, MAGNETI MARELLI i inne tego typu, czy lepiej zainwestować w jedną oryginalną w przyzwoitym stanie i dać obie (łącznie z tą oryginalną którą posiadam) do regeneracji? Dodam, że posiadam też swoją starą rozbitą lampę, która działa tylko ma rozbite to „szkiełko” i lekko potarganą obudowę Co mi doradzicie w takim wypadku, może miał ktoś podobny dylemat? Zapraszam do dyskusji. Edytowane 18 Marca 2021 przez Mazur91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krafal84 Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Witam, nie mam doświadczenia z zamiennikami lamp ale u siebie w oryginałach wymieniłem po prostu klosze. Kupowałem na AliExpress u tego sprzedawcy i mogę polecić. Reflektory przednie reflektory maska ze szkła pokrywa lampy przezroczysta powłoka lampa maski dla Audi A4 B8 2008 2012 2 sztuk|Osłony lamp| - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Klosze po wymianie dodatkowo okleiłem bezbarwną folią ochronną. Efekt jest następujący - wyglądają jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazur91 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Ładnie to wyszło, nowka sztuka ?? Osobiście to robiłeś, czy możesz polecić jakąś godną firmę regenerującą lampy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi