Jari1234567 Opublikowano 22 Marca 2021 Opublikowano 22 Marca 2021 Witam wszystkich. Podklejam się pod ten wątek by nie generować kolejnego. Jak w temacie. Silnik 2.0 TDI 150KM silnik CJCD. W tym modelu - lipiec 2014r - czyli po lifcie z tego co wyczytałem mam tylko 1 termostat (wymieniony na nowy oryginalny) i właśnie zawór zwrotny. Jak on wygląda?! Tak jak na zdjęciu?! I grze jest umiejscowiony ?! No i jak byście mogli dać numer katalogowy lub linka do tego "ustrojstwa"!!! Wymiana termostatu nic nie dała!!! Przy spokojnej jeździe mam 70*C!! Dopiero na ekspresówce dobija do 90-tki. Oczywiście mówimy o temperaturach poniżej 0*C. Czy wymiana tego zaworu coś mi da?! Rok temu nagrzewał się szybciutko a w tym już nie!! Pozdrawiam i thx za pomoc.
Gregor17 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Kolego wymiana tego zaworka pomogła? Masz nr tego zaworka?
nowak5552 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 To jest tylko zaworek zwrotny. Według mnie wymiana go nie pomoże Masz skrzynię DSG?
Jari1234567 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Tak. Skrzynia to multitronik. Czyli nie mam co tego wymieniać?! A od czego jest to https://allegro.pl/oferta/oe-elektrozawor-vag-10528700324 i czy może wymiana tego pomoże by silnik się szybciej nagrzewał ?! Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi