RaV22K Opublikowano 19 Września 2023 Opublikowano 19 Września 2023 W dniu 3.09.2023 o 14:10, liquid8p napisał(a): Ostatnio ktoś na rowerze mi kiwał, może to byłeś ty 🚴♂️ Nie jest łatwo utrzymać czystość białego auta, szczególnie że u mnie jest nieutwardzona droga. Ale jakoś ten podstawowy detailing jest zachowany 💧 Tak to ja z całą rodziną więc tak spontaniczne machałem ale napewno było ciężko poznać w tym oczojebnym kasku auto na żywo super się prezentuje i patrzę z zazdrością (rodzina i 3 drzwi )
liquid8p Opublikowano 20 Września 2023 Autor Opublikowano 20 Września 2023 Dawno cię nie widziałem wiec myślę, że nawet bez kasku mógłbym cię nie poznać. Napisz mi pw adres do ciebie, to wpadnę w odwiedziny
liquid8p Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Opublikowano 29 Listopada 2023 Tak jak wcześniej zapowiedziałem, dokładki z Maxtona już na samochodzie... Polecam każdemu, kto się zastanawia nad dokładkami. Wyglądają świetnie!!! Pozdrawiam 1 1
liquid8p Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Wpadł kolejny, tym razem użyteczny mod... Uchwyty na kubki dla pasażerów z tyłu z RCF. Poprzedni panel z tacką, jest kompletnie bezużyteczny i bezsensowny. Z tego co kojarzę w a5 8t jest coś podobnego, nie wiem jak w tej nowszej. Pozdrawiam 1
RaV22K Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego W dniu 2.02.2024 o 16:34, liquid8p napisał(a): Wpadł kolejny, tym razem użyteczny mod... Uchwyty na kubki dla pasażerów z tyłu z RCF. Poprzedni panel z tacką, jest kompletnie bezużyteczny i bezsensowny. Z tego co kojarzę w a5 8t jest coś podobnego, nie wiem jak w tej nowszej. Pozdrawiam Myślę że to taki potrzebny mod jak moj z gniazdami USB dla pasażerów, pewnie i tak niky z tego nie skorzysta 😂. Najważniejsze że nas to cieszy 😀
liquid8p Opublikowano 6 Lutego Autor Opublikowano 6 Lutego (edytowane) W dniu 4.02.2024 o 12:16, RaV22K napisał(a): Myślę że to taki potrzebny mod jak moj z gniazdami USB dla pasażerów, pewnie i tak niky z tego nie skorzysta 😂. Najważniejsze że nas to cieszy 😀 Poniekąd masz rację, póki co tylko ja z tego korzystałem . Samo posiadanie tego bardzo cieszy, zważywszy na to że ciężko to dostać Zresztą jak większość "gratów" do tego auta. Teraz poluję na podświetlane listwy progowe i niby są, tylko z pociętą instalacją Edytowane 6 Lutego przez liquid8p
liquid8p Opublikowano 10 Marca Autor Opublikowano 10 Marca (edytowane) Mała aktualizacja, w ostatnim czasie zostały oklejone ramki szyb w czarny połysk i przednie lampy ochronną ppf-ką... Oklejenie ramek nie było dla mnie wyzwaniem, natomiast lampy to już level "black ops" ze względu na ich kształt. Nie jest może idealnie oklejone, ale jak to mówią nikt z tego strzelał nie będzie. RC-eK jeszcze na zimowym setupie, ale już niedługo zakładam letnie koła Auto ma pierwszą "poważną" usterkę. A tak poważnie, wycieka płyn chłodniczy z wężyka zwrotnego zbiorniczka wyrównawczego. Wężyk jest delikatnie przecięty i nadaje się tylko do wymiany. Dodatkowo wpadną wyciszające wkładki na klocki hamulcowe, bo piszczą jak kuna Pozdrawiam liquid8p Edytowane 10 Marca przez liquid8p 1
liquid8p Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja (edytowane) Poprawiłem oklejenie lamp. Oklejone z gotowych formatów przygotowanych przeze mnie Wleciały obudowy lusterek, wcześniej były nakładki... Miałem też małą przygodę, wyrwało mi całe nadkole z tunelem powietrznym na progu zwalniającym. Szczerze to nie wiem, jak to się stało, prawdopodobnie większe koło 20" podczas przejazdu dobiło i zdjęło całe nadkole Nadkole naprawione z użyciem igły i nici, wróciło na swoje miejsce Rcek aktualnie czeka na serwis... Pozdrawiam liquid8p Edytowane 31 Lipca przez liquid8p
liquid8p Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja Długo poszukiwany przełącznik świateł "AUTO" jest na swoim miejscu... Funkcja sama w sobie oczywiście nie działa, ale przycisk się świeci Jeśli się nie mylę, to kamera asystenta świateł długich jest w lusterku wstecznym i wystarczy wymienić lusterko i funkcja powinna w pełni działać. W zegarach kontrolka automatycznych świateł jest. Pozdrawiam liquid8p
liquid8p Opublikowano 28 Lipca Autor Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Aktualnie "lexik" prezentuje się następująco... Auto po serwisie i w końcu zrobione piszczące hamulce. Z ostatnich rzeczy wpadł pokrowiec na kierownicę, do samodzielnego obszycia. Pokrowiec sam w sobie wygląda świetnie i dodatkowo zabezpiecza ori skórę. Pozdrawiam liquid8p Edytowane 5 Sierpnia przez liquid8p 2
marcinch001 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia W dniu 28.07.2024 o 22:08, liquid8p napisał(a): Aktualnie "lexik" prezentuje się następująco... Auto po serwisie i w końcu zrobione piszczące hamulce. Z ostatnich rzeczy wpadł pokrowiec na kierownicę, do samodzielnego obszycia. Pokrowiec sam w sobie wygląda świetnie i dodatkowo zabezpiecza ori skórę. Pozdrawiam liquid8p Ta kiera słabo wygląda , chodzi mi o obszycie . Dla kogo ją zabezpieczyłeś , dla następnego właściciela ?
liquid8p Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia 6 godzin temu, marcinch001 napisał(a): Ta kiera słabo wygląda , chodzi mi o obszycie . Dla kogo ją zabezpieczyłeś , dla następnego właściciela ? Sam ją obszywałem i może nie jest idealnie, ale jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle, przynajmniej dla mnie. Dużo poruszam się po mieście, stąd pomysł na zabezpieczenie ori skóry.
marcinch001 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 6 godzin temu, liquid8p napisał(a): Sam ją obszywałem i może nie jest idealnie, ale jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle, przynajmniej dla mnie. Dużo poruszam się po mieście, stąd pomysł na zabezpieczenie ori skóry. Robisz wszystko bardzo pedantycznie ze smakiem , dbasz o szczegóły a kierownicą moim zdaniem dobrze nie wygląda i rzuca się to w oczy .
liquid8p Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) 5 godzin temu, marcinch001 napisał(a): Robisz wszystko bardzo pedantycznie ze smakiem , dbasz o szczegóły a kierownicą moim zdaniem dobrze nie wygląda i rzuca się to w oczy . Dzięki, jesteś pierwszą osobą, której nie podoba się obszycie kierownicy. Na żywo wygląda o wiele lepiej i nie spotkałem się z negatywną opinią. Ale wiem też, że nie jest to obszycie na miarę tapicera. Niemniej jednak zrobiłem sobie to sam i jest uważam całkiem dobrze. Po prostu musisz patrzeć z przymrużeniem oka i nie zwracać uwagi na niedociągnięcia Edytowane 24 Sierpnia przez liquid8p Poprawki 1
Rekomendowane odpowiedzi