Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Problem z olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , koledzy mam taki problem , moja niunie kupilem od szfabka :) najechalem nia do 225000 i chce zmienic olej , zajrzalem pod maske popatrzec czy jest jakas informacja jaki to olej , na karteczce napisane jest ze wlali jak mial 190007 chyba jakis long life czy Leichtlauf jakos tak chyba tam jest nabazgrane:/ , jest to jakis olej emka , a to ich stronka :

emka-oil.de

kuzwa nie wiem co robic jaki lac ?? nie mam pojecia czy to pol czy pelen syntetyk :/ minerała nie chce lac , ale nie jestem pewny czy to nie minerał :| :thumbdown: help me :(

Acha i mam do was pytanie , na bagnecie jak sprawdzamy poziom oleju towonnismy miec miedzy minimum a max , ja mam ku mojemu zdziwieniu max , czy jazda z takim poziomem oleju jakos zle wplywa na silnik ??

Opublikowano

Nadmiar oleju czy negatywnie wpływa na silnik? Raczej nie, ale trzeba liczyć się z tym że niespalony olej może dostać się do układu wydechowego i co za tym idzie do katalizatora uszkadzając go, a potem to albo go wytniesz albo kupisz nowy.

A ja nie wiem czy Audi przewiduje w rocznikach przed 2000 stosowanie olejów "długo terminowych" jak mniemam po nazwie "long life".

Opublikowano

no jeżeli to long life to raczej nie minerał :decayed:

wyłącznie pełen syntetyk... jeśli LL oczywiście...[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 22:02_________________________________________________ale ten leichtlife to raczej jednak nie LL

http://emka-oil.de/index/pub/leichtlauf.html

Opublikowano
  • Autor

no jeżeli to long life to raczej nie minerał :decayed:

wyłącznie pełen syntetyk... jeśli LL oczywiście...[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 22:02_________________________________________________ale ten leichtlife to raczej jednak nie LL

http://emka-oil.de/index/pub/leichtlauf.html

to co to jest???

podejrzewam ze to jest jakis pol syntetyk raczej nie ?