Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wydech z 2.0t do 1.8t || Budowa własnego układu wydechowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzałeczka drodzy forumowicze :bry:W związku z tym, że mój obecny układ wydechowy od kata do samego końca jest w stanie agonalnym postanowiłem coś z tym zrobić. Na początku myślałem o budowie całego wydechu łącznie z końcowymi jak i środkowym we własnym zakresie, ale obawiam się zbyt głośnego dźwięku, a na tym mi nie zależy zbytnio. Dodatkowo to dość spore koszta i w uj roboty. Chyba, że jesteście w stanie polecić jakiś zestaw tłumików, które będą w miarę ciche, delikatnie basowe i nie zamordują mnie finansowo :decayed: 

Drugą ewentualnością jest wydech z 2.0t gdyż wyczytałem gdzieś, w którymś z wątków że pasuje p&p i tu moje pytanie, czy ktoś z Was wstawiał właśnie z 2.0t i jak to wygląda, brzmi i działa. Mam świadomość, że w 2.0 końcowe są przelotowe (?) i może być ciut głośniej niż w ori 1.8t, ale myślę że nie powinno być tragedii. Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdro. :hi:

Opublikowano

Jeśli lubisz cichą jazdę, to najtańszym rozwiązaniem było by szukanie używki w dobrym stanie z samochodu bez lpg, z zamiennikiem może być rożnie. Części zamienne robią teraz z plasteliny i aby efekt Cie satysfakcjonował może narobić kosztów.

Kupiłem samochód z wymienionymi końcowymi tłumikami na "jakieś" z nierdzewki, jazda w koło komina izi, 100km spoko, ale już 300km było gorzej, pierwsza trasa 1200 km i nie ścierpiałem wygłuszyłem cały bagażnik z nadkolami tył ile się tylko dało i już mi nie straszne.

Co do wydechu z tfsi nie wiem, na forum był gdzieś o tym wątek.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Chcialbym sie upewnic czy ktos robil podmianke do 1.8 tq z 2.0tq ? Znalazlem cos takie na yt.