bird71 Opublikowano 12 Lipca 2021 Opublikowano 12 Lipca 2021 Witam Was, może tutaj znajdę pomoc. Mam samochód audi a4 b6 w wersji 1.8t, które od kilku tygodni ma ogromny problem z odpalaniem na zimnym i wielokrotnie na ciepłym silniku. Dwa warsztaty już się poddały z tym samochodem , były robione podobno pomiary ciśnienia paliwa / czujników itp Ja zmieniłem od razu w nim świece na nowe komplet NGK PFRQ6, oraz cewki BERU komplet - niestety bez żadnych skutków. Gdzie może jeszcze leżeć problem ? Dodam że filtry co 10 tys z olejem komplet zmieniam, obecnie filtry FILTRON mam założone jeżeli chodzi o markę , kabinowy,paliwa,powietrza Samochód posiada instalację gazową - jednak problem wg. mnie jest po stronie benzyny bo startuje z benzyny, dopiero później się przełącza Jeden mechanik podobno odpinał instalacje gazową i podobno nic to nie dało.
zionx Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 (edytowane) Oprócz tego co napisałem w tamtym temacie, odepnij wtyczkę od evapu i tak pojeździj, sprawdź czy się coś poprawi Edytowane 13 Lipca 2021 przez zionx
zionx Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Tak, to ta wtyczka (odpowiadaj w Swoim temacie )
Rekomendowane odpowiedzi