Leszczonka Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Panowie Pytanko mam seryjny wydech od 2.0 TFSI, Wrzuciłem dp 2.75 po dp jest pierwszy tłumik środkowy potem zaraz za nim drugi i rozgałęzienie na dwie strony i dwie puchy,z samym dp dźwięk jest fajny ale chciałbym lepszy zrobic wiec wyrzuciłem pierwszy tłumik i dźwięk super tylko rezonuje i brzmi jak Honda.... Pytanko teraz jak bym wyrzucił drugi środkowy lub wrzucił wydech od 3.0tdi lub 3.2tfsi który jest rozgałęziony na dwie rury jak od s4,który da lepszy dźwięk ? Podkreślam ze wtedy by był downpipe,pierwszy tłumik wyrzucony i wrzucony wydech od 3.0 tdi czyli tylko dwie końcowe puchy lub od 3.2tfsi czyli przejście na Y zrobic i by była puszka dodatkowa i cały czas dwie rurki do tylnych puch... zdjęcia poniżej wydechów o które mi chodzi tutaj mój seryjny + dodatkowo jedna puszka przed jest ale by była wyrzucona przy wydechu 3.0 tdi lub 3.2tfsi wydech 3.2tfsi ,Ten wydech by był z dp2,75,pierwsza puszka out + Y rozgałęzienie Wydech 3.0 tdi ,Tu by było dp 2.75 plus pierwsza Pucha out czyli od dp po tylne puszki przelot by był,chyba głośne by to było? Który wydech lepszy bedzie z dźwiękiem i bez wsi ?:) Kolejne pytanie różnią się czymś puszki środkowe od s4 a 3.2fsi lub rs4? Tylne puchy bym zostawił od 2.0tfsi lub jak cały wydech by był od 3.2fsi to wtedy różnica tylnych puszek jest jakaś miedzy 2.0 tfsi a 3.2 fsi? Numery sie różnią widzę na tłumikach miedzy rs4 a s4 a nie wiem jak s4 ma sie do 3.2fsi.... Czytalem już sporo ze dp potem przelot z 3.0 tdi i rozgałęzienie Y Pucha s4 i dalej seria lub jakieś inne końcowe doradźcie coś Panowie bo nie chce dawać milionów w Mg za wydech
Leszczonka Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Ktoś wie może jaka różnica miedzy środkowymi puszkami z rs4 a s4? Może być duża różnica czy raczej znikoma?
Rekomendowane odpowiedzi