Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Spinki / kołki od podszybia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakładam temat bo nie znalazłem podobnego. Jeśli takowy istnieje to przepraszam i proszę admina o skasowanie.

Moje pytanie odnosi się do spinek - kołków czy niewiem jak to się inaczej jeszcze zwie, które mocują - unieruchamiają plastikową listwę podszybia. Kołki są z tworzywa sztucznego, odkręcane na krzyżak - i tu tkwi problem bo 3 spinki mam już obrobione "na okrągło". Chcę wymontować je i kupić nowe. Czy da to się jakoś wymontować z listwy podszybia i czy jest to dostępne w sprzedaży - ori lub zamiennik ???

Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Te plastikowe kołki kupisz bezproblemu w ASO , kiedys własnie je tam kupowalem :cool1:

Opublikowano

A nie jest to przypadkiem integralna część podszybia :mysli: Jak wymieniałem u siebie podszybie to nie kojarzę żeby kołki występowały osobno :mysli:

Opublikowano
  • Autor

No i o to też mi się rozchodzi ... :confused4:

Bo jakoś tak nie bardzo to się chce wymontować ale też nie chce mi się wierzyć, że aby to wymienić to trzeba cały element podszybia (są to 2-ie połówki) wymieniać. A to już dużo większe koszty niżli same kołeczki.

Opublikowano

Witam

A nie jest to przypadkiem integralna część podszybia :mysli: Jak wymieniałem u siebie podszybie to nie kojarzę żeby kołki występowały osobno :mysli:

Napewno nie. Kupowałem podszybie do mojego auta i w komplecie nie dostałem plastikowych spinek do przymocowania podszybia. Kupowałem je oddzielnie.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Ja też kupiłem podszybie w ASO i było już z kołkami mocującymi, jedyną rzecz jaką dokupiłem to dwa metalowe zatrzaski mocujące :mysli:

Opublikowano

No i o to też mi się rozchodzi ... :confused4:

Bo jakoś tak nie bardzo to się chce wymontować ale też nie chce mi się wierzyć, że aby to wymienić to trzeba cały element podszybia (są to 2-ie połówki) wymieniać. A to już dużo większe koszty niżli same kołeczki.

Jak tego nie kupisz to jest sposób aby uruchomić te twoje obrobione kołki. Wystarczy rozgrzać końcówkę płaskiego śrubokręta np na kuchence gazowej i przyłożyć ją do tych ruchomych obrobionych części. Delikatnie przyciskając w miejscach w których były nacięcia krzyżowe tylko z czuciem zrobisz wgłębienie na śrubokręt płaski. Jest to trochę druciarski sposób ale najtańszy i skuteczny.

Opublikowano
  • Autor

Jak tego nie kupisz to jest sposób aby uruchomić te twoje obrobione kołki. Wystarczy rozgrzać końcówkę płaskiego śrubokręta np na kuchence gazowej i przyłożyć ją do tych ruchomych obrobionych części. Delikatnie przyciskając w miejscach w których były nacięcia krzyżowe tylko z czuciem zrobisz wgłębienie na śrubokręt płaski. Jest to trochę druciarski sposób ale najtańszy i skuteczny.

Też o tym myślałem i chyba tak zrobię no chyba, że cos popier...olę :przebiegly: