Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Ot takie tam Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych,

Audi zanabyłem drogą kupna 30 marca 2009. W sumie jest to moje pierwsze Audi.

Samochód kupiony trochę przypadkiem. Moja wcześniejsza przygoda z motoryzacją to Mazda, Honda CRX (mocno grzebnięta), BMW e36 325 coupe, BMW e30 335i (w specyfikacji drift - sprzedana w ubiegły piątek). Generalnie miałem kupić coś w stylu BMW e39, jednak kolega sprzedawał A4 z silnikiem 2.6 i po jeździe próbnej stwierdziłem że sobie zanabędę Audi, jednak nie to którym miałem okazję się przejechać.

Następnego dnia, 170km dalej oglądałem już auto które wróciło ze mną:

Audi A4 B5 rocznik 1995, silnik AAH 174 kuce z przebiegiem 174tys km (niby) w dość bogatym wyposażeniu.

A z wyposażenia mamy:

- climatronic

- skórka (fotel kierowcy trzeba będzie zrobić)

- lusterka i szyby w prądzie

- grzane zadki

- szyber elektryczny

- kompjuter pokładowy

- tempomat

- hak odpinany (ale kluczyka nie dostałem ;) )

- i straszne lampy typu lexus look.. ehh :wallbash:

Po dość szybkich oględzinach na polance auto wydawało się w całkiem dobrym stanie, więc wróciło ze mną.

Radość trwała krótko, już po powrocie okazało się ze magiel leci niemiłosiernie.. a po ściągnięciu osłony pod silnikiem również z uszczelki miski coś się sączyło. Udało się dorwać magiel od S4 w dobrych pieniądzach, wiec 2 dni później auto było na chodzie. Do dziś jakichś specjalnych zastrzeżeń nie ma, a za nami 1500km ;)

Oprócz tego do auta wjechało radyjo Alpine 101RM, został zakupiony kompletny rozrząd (czeka na wymianę), jutro mają dojść jakieś normalne lampy na tył, a także wzmacniacz z małą skrzynką.

A no i felgi zanabyłem dzisiaj z oponkami 225/45/17.

Do wymiany oprócz rozrządu jest łącznik stabilizatora.. na dniach będzie ogarnięty.

Auto zostało kupione z przeznaczeniem na wygodny dupowóz i myślę, że w tym charakterze będzie mu najlepiej. Do ścigania się nie nadaje, ale przynajmniej na trasie jest czym wyprzedzać.

Dwie fotki sprzed chwili (więcej będzie jak zmienię te tylne brzydkie lampiony):

14042009.jpg

14042009_1.jpg

Straszna koza na tym zawiasie, trzeba będzie pomyśleć o jakimś gwincie.

Opublikowano

Ściągnij też brewki, poza tym ładne auto :good:

Oczywiście czekamy na więcej zdjęć.

Opublikowano

noo tez prawda.. zapomniałem dopisać.

z brewkami jest taki problem, że jakiś rzeźnik na klej do szyb przykleił ;)

plan na lampy jest poliftowy, a więc soczewka.

Opublikowano

plan na lampy jest poliftowy, a więc soczewka.

no to dobry plan :good:

ciekawe felgi -17''?

Opublikowano

yeap.. 17" - zdaje sie ze jakis oryginal VW (przynajmniej logo maja wyryte) + dekle od Audi ;)

zrobie na dniach lepsze foto, to bedzie mozna zerknac co to.

Opublikowano

yeap.. 17" - zdaje sie ze jakis oryginal VW (przynajmniej logo maja wyryte) + dekle od Audi ;)

zrobie na dniach lepsze foto, to bedzie mozna zerknac co to.

wyglądają troche jak z Leona Turbo

Opublikowano

zmienilem lampy to moge kilka fotek pokazac

IMG_6087.jpg

IMG_6088.jpg

IMG_6089.jpg

IMG_6090.jpg

IMG_6091.jpg

IMG_6092.jpg

Opublikowano

No ładniutkie kubełki :good:

Widze spryski masz więc pomysl nad xenonem :cool1:

No i jak nie zamierzasz nic ciągać to pozbądź sie haka :rolleyes:

Opublikowano

hak jest odczepiany, tylko nie dostalem do niego kluczyka.

trzeba bedzie to shackowac ;) a w zeszly piatek Audi ciagnelo do Wroclawia lawetke z moja byla e30 335 ;)

Opublikowano

(...) lawetke z moja byla e30 335 ;)

tak z innej beczki - e30 z silnikiem 3,5 litra :shocked:

nieźle musiało zapierrrrtegować :kox:

silnik pewnie z e34? :evil2:

mialem kiedys e30 ale tylko 4-cyl 318i :tongue4: ale i tak sporo frajdy bylo... szczególnie zimą na letnich :evil:

Opublikowano

a jaki masz przebieg jeśli można wiedzieć

Opublikowano

Audi A4 B5 rocznik 1995, silnik AAH 174 kuce z przebiegiem 174tys km (niby) w dość bogatym wyposażeniu.

Tu masz.

Opublikowano

jak juz walimy offtopa.. tak, silnik 3.5litra z e34 - ciut przerobiony, ale nieznacznie.

mysle ze jakies 220koni na 1100kg. kolega ma praktycznie taka sama tylko z V8 286KM ;)

dwie foty z akcji na torze w poznaniu.. bedzie mi tego brakowalo ;(

drift_2.jpg

patsmall.jpg

Opublikowano

no widze działo się :kox:

Opublikowano

Ładne światła z tyłu :gwizdanie: he he he mam takie same. Jeszcze zespolone na przód i będzie cud malina :kox:

Opublikowano

beda beda.. tylko najpierw trzeba odbudowac budzet.

a co do tych lamp na tyle - jakies male chinskie raczki pomylily kabelki w tylnym lewym i zamiast pozycji to mi sie stop swiecil (+oczywiscie blad na kompie).

chwila strachu, szybkie ciecie, lutownica i dziala jak trzeba ;)

Opublikowano

Nie pomyliły Ci się, te lampy takie są! Też musiałem zmieniać, tyle że u mnie coś się pomotało i do tej pory mam pomarańczowy wsteczny.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

na to jest prosta rada :D zmien zarowki miedzy kierunkami a wstecznymi ;) mialem to samo - wsteczny zolty, a kierunek bialy.[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2009, 14:50_________________________________________________Audi jest do sprzedania.. bez alusow tak jak stoi 14500.

Z alusami oddam za 16000.

W zasadzie w aucie nic sie nie zmienilo.. przebieg na ta chwile 183000 bezawaryjnych kilometrow.

W srodku calkiem przyjemny sprzet audio oparty o fabryczny zestaw glosnikow + radio Alpine + tweetery DLSa (399zl) + wzmacniacz 4kanalowy z mala skrzynka basowa w bagazniku. W maju wymieniony rozrzad przy 178000 km jesli dobrze pamietam. Zawieszenie nie tlucze, w maju wymieniony prawy lacznik stabilizatora. Jedne co jest do zrobienia ze spraw mechanicznych to wymiana uszczelki pod miska, tak mi wymienili ze poci sie dalej ;)

Zainteresowanych chetnie wyslucham pod 602 55 70 30.

Sprzedaje bo chce zbudowac BMW e30 z 4,4 litrowym motorem.. fwd to nie dla mnie - Audi to fajne auta, ale ja chyba nie doroslem to statecznych aut.. ma byc szal i walka za kierownica ;)

Wystawilem ogloszenie tutaj, bo zbytnio sie nie udzielam, a zeby cos wystawic w dziale sprzedam to trzeba miec milion postow napisanych (?)