Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kalibracja wskaźników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Zauważyłem że wskaźnik poziomu paliwa myli się o ok 5 litrów. Zrobiłem diagnostykę zegarów a te poustawiały się tak:

obrotomiesz na 3100 (powinno być 3000)

prędkościomierz na 105 (powinno być 100)

wskaźnik paliwa - poniżej połowy o ok pół przedziałki (powinna być połowa)

wskaźnik temperatury - powyżej 90 stopni o ok 0,5 podziałki (powinno być 90)

Jak to wykalibrować, czy jest taka możliwość?? Albo jak zdiagnozować przyczynę takich odchyleń (albo ktoś grzebał i manualnie żle założył wskaźniki, np o jeden ząbek, albo styk ma większa rezystancję wiadomo lata), a i jeszcze jedno odczytałem przebieg z Vag i okazało się że się niezgadza o 4 km to normalne??

Opublikowano
  • Autor

Hmy, a ma ktoś coś takiego w języku polskim w wersji full?? Tu jes tylko o kalibracji paliwa. To nawet gdzieś już było na forum, bardziej interesują mnie pozostałe wskaźnik (prędkość obroty prędkościomierz). Może być też i w angielskiej, ale boję się że coś źle zrozumiem i namieszam.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 22:22_________________________________________________Wogóle by mi się przydała pełna instrukcja tego oprogramowania.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 22:24_________________________________________________Bo większości musze się domyślać i kierować intuicją, a te instrukcje co znalazłem to tylko powierzchownie wytłumaczone jest do czego służa poszczególne opcje, ale konkretów brak.

Opublikowano

gdybysmy wiedzieli wszystko-serwisy by nas nie widzialy nigdy... :wink4:

Opublikowano
  • Autor

hehe i o to chodzi :) ja prędzej czy później znajdę taki opis, tylko muszę mieć trochę czasu.

Opublikowano

Jak dla mnie to ktoś grzebał w zegarze i zdejmował wskazówki :no: Zrób to samo: zdejmij wskazówki, włącz diagnostykę zegarów i pozakładaj wskazówki równo na pionowo :good: Bez tego możesz jedynie skorygować wskazanie paliwa w podanych przez kolgów grupach :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jak dla mnie to ktoś grzebał w zegarze i zdejmował wskazówki :no: Zrób to samo: zdejmij wskazówki, włącz diagnostykę zegarów i pozakładaj wskazówki równo na pionowo :good: Bez tego możesz jedynie skorygować wskazanie paliwa w podanych przez kolgów grupach :gwizdanie:

Kurde czy w tym kraju już nie ma auta bez cofniętego licznika.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 23:51_________________________________________________Chociaż by mogli to właściwie złożyć

Opublikowano

przeciez nie masz dmuchnietego... :tongue4:

Opublikowano

kalibracja reczna .. zdjac wskazowki ...

Opublikowano

a i jeszcze jedno odczytałem przebieg z Vag i okazało się że się niezgadza o 4 km to normalne??

a moglby to kolega zdradzic jak w b5 odczytal wartosc km w vagu?

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Gdzieś w liczniku chyba to było, jakiś początkowy blok (albo w silniku już nie pamiętam)

Opublikowano

17 instrument ,08 mesuring blocks,kanal 010 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

17 instrument ,08 mesuring blocks,kanal 010 :wink4:

Może i tak, ja mam polskiego waga, więc wiem co do nie mówi :) jak mu się coś nie podoba.