Adamek303 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Cześć, Mam problem z stosunkowo nowo nabytym Audi A4 B7 1.8t, które niestety zaskoczyło mnie z wyciekiem płynu chłodniczego. Auto przejechało ponad 1000km bez większych problemów. Wyciek mniej więcej namierzyłem jednak nie znam dokladnego źródła i przyczyny. Dziwnie ścieka po przewodzie, który jest bardzo sztywny ale nie jestem pewien czy on jest powodem czy też coś innego. Spotkał się ktoś może z takim czymś? Proszę o pomoc Załączam zdjęcia
Chris91 Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 (edytowane) To jest odpływ wody z podszybia masz 2 takie gumki po prawej i lewej stronie, jesteś pewny że to płyn chłodniczy jeśli tak zobacz czy opaski dobrze trzymają gumę na przewodach nagrzewnicy ewentualnie czy wąż gdzieś nie pękł Edytowane 17 Listopada 2021 przez influencer
Adamek303 Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Opublikowano 17 Listopada 2021 Godzinę temu, influencer napisał: To jest odpływ wody z podszybia masz 2 takie gumki po prawej i lewej stronie, jesteś pewny że to płyn chłodniczy jeśli tak zobacz czy opaski dobrze trzymają gumę na przewodach nagrzewnicy ewentualnie czy wąż gdzieś nie pękł Tak napewno, ponieważ poziom płynu drastycznie spadł i kolor różowy. Dzisiaj wizyta u mechanika może to zdiagnozuje, ale podejrzewam przewody nagrzewnicy
Adamek303 Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 Wizyta u mechanika potwierdziła nieszczelonść obu przewodów od nagrzewnicy, naprawione i zatamowane
Rekomendowane odpowiedzi