troleslaw Opublikowano 14 Lutego 2022 Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Siema, ktoś się orientuje czy bez problemów można np. dołożyć dodatkową syrenę lub zamienić fabryczą syrene na coś innego? Bipienia fabrycznego praktycznie nie słychać. Syrena jest w bagażniku, dochodzą trzy przewody 1.red/green - +12V 2. black/yellow - sygnał 3. brown - minus Doczytałem na audiworld że ktoś podobno dołożył dodatkową syrenę, podpiął równolegle i że działa( tylko że to były wyjki Viper albo clifford). Przy załączaniu i wyłączaniu alarmu sygnału dzwiękowego nie ma, więc jak się odpalą dwa sygnały gdy alarm się załączy to mi nie przeszkadza. Jaką syrene mógłbym dołozyć, taką na 3 przewody? Jakiś inny typ wyjki od audi? Jak byłem u gości od alarmów to się nic nie dowiedziałem, oprócz tego że tak ma być, nic nie dołożą, mogą mi alarm założyć za 2tyś+. Coś takiego? Syrena alarmu samochodowego BS36 12V (z akumulatorem) SKLEPHADRON.PL Syrena alarmu samochodowego z własnym zasilaniem. Syrena do podłączenia pod alarm samochodowy, zasilana napięciem 12V. Zapraszamy! podłączenie: czerwony +12V, czarny - masa, biały wyzwolenie (-), niebieski wyzwolenie (+) Także ten tego, liczę że ktoś w forum ma jakiś pomysł. edit. właśnie znalazłem opinie kogoś na allegro tej wyjki że nie działa z fabrycznym alarmem w a4 b6. To właśnie użytkownicy audi, brawo - pozdrawiam gościa. Chodzi o impedancję wyzwalani cewki? Fabryczna wyjka to piezoelektryk i dlatego sygnał nie wyzwoli cewki? Jakby dołączyć wyjkę piezo elektryczną, tylko mają dwa przewody + i -, pod zasilanie oryginalnej wyjki? cos takiego https://allegro.pl/oferta/syrena-alarmowa-piezo-105db-10w-1-tonowa-ps22-mala-11446536779 Edytowane 14 Lutego 2022 przez troleslaw
Rekomendowane odpowiedzi