adro13 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ostatnio mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku. Kilka dni temu odpaliłem auto bez problemu. Przejechałem kilka kilometrów. Zgasiłem i wyszedłem na chwilę do sklepu. Po 5 minutach auta już nie odpaliłem. Scholowałem do warsztatu. Tam mechaniory podłączyli do VAGa. Ustawili kąt wtrysku i dawkę paliwa (podobno była podwójna) Komputer nie wskazał żadnych innych błędów. Powiedzieli mi że to najprawdopodobniej pompa wtryskowa. Auto z rana muszę piłować około 30 sekund aby odpaliło. Gdy już odpali i je wyłączę to zaskakuje od razu. Myślicie że to pompa się kończy? Dodaję że od pewnego czasu pali mi się pomarańczowa kontrolka z logo konewki (olej) i napisem SENSOR. Poziom oleju jest ok. Filtry (man) i olej (mobill 1 półsyntetyk) wymieniane ok 4 tyś km. Szukałem na forum ale tam znalazłem info że występują problemy raczej na ciepłym silniku. Nie chciałbym wydawać niepotrzebnie pieniędzy na regenerację pompy jeśli to nie ona jest przyczyną.
antoniantoniewicz Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 U mnie jest identycznie to samo i nie mogę zlokalizować usterki. Podejrzewam że to może być coś z zapłonem, aczkolwiek się mylę. Czy u ciebie został już ten problem rozwiązany?
Sztomel Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 antoniantoniewicz nie przyrównuj kłopotów z odpalaniem zimnego silnika ADP do AVG bo to dwa różne światy, kolego adro13 zastosuj przed pompą wtryskową zaworek jednokierunkowy bo wygląda na to, że paliwo Ci się cofa.
Rekomendowane odpowiedzi