vahoo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam! Jestem właścicielem Audi A4 1,9 TDI z 2005 roku. Dzisiaj kolega odkręcił korek wlewu oleju podczas pracy silnika.Czy taka sytuacja nie jest szkodliwa dla silnika i czy można tak robić? Pozdrawiam serdecznie.
GRazny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 można... a nawet trzeba czasem - sprawdzają przedmuchy w ten sposób... musisz sporo czytać
vahoo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Czyli mogę być spokojny o moją NIUNIĘ?
GRazny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 tym bardziej że masz odpowiedni silnik
.:campino:. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 no pewnie kolego - śpij spokojnie :> Jak kolega pisał tak się sprawdza przedmuchy i na pracującym silniku wyjmujesz bagnet od oleju i tam tez nie może spalinami walić.
vahoo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Wielkie dzięki Koledzy:)Pozdrawiam:)[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 21:19_________________________________________________Nawiążę jeszcze do opisanej przeze mnie sytuacji z odkręceniem korka wlewu oleju.Po odkręceniu wyleciała delikatna mgiełka,a pózniej wyrzucało tylko małe kropelki oleju.To chyba normalny objaw?
GRazny Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 raczej tak... następnym razem powąchaj mgielkę czy nie śmierdzi ropą.. bo to już źle... PS: i nie szukaj dziury w całym... podłącz VAGa sobie i sprawdź podstawowe rzeczy (koledzy na spocie pewnie pomogą)... zrób LOGI... i jak wszystko OK to jeździj... jeździj... i zapomnij o mechanikach
vahoo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Dzięki Kolego za odpowiedź:)Raczej nic nie czułem,bo te opary były takie minimalne i myślę,że wynikały jedynie z rozgrzanego silnika i cisnienia:)Pozdrawiam:)
boseron Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 spokojnie kolega Twój nic złego nie zrobił tak częśto sie sprawdza kondycje silnika
mily Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 No wiesz "nieszkodliwa" dopóki kolega Ci nie wrzucie czegoś do środka ale to tak dla żartu.
Rekomendowane odpowiedzi