Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Nurtujące pytanie

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jestem właścicielem Audi A4 1,9 TDI z 2005 roku. Dzisiaj kolega odkręcił korek wlewu oleju podczas pracy silnika.Czy taka sytuacja nie jest szkodliwa dla silnika i czy można tak robić?

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

można... a nawet trzeba czasem - sprawdzają przedmuchy w ten sposób...

musisz sporo czytać :hi:

Posted

tym bardziej że masz odpowiedni silnik :good:

Posted

no pewnie kolego - śpij spokojnie :> Jak kolega pisał tak się sprawdza przedmuchy i na pracującym silniku wyjmujesz bagnet od oleju i tam tez nie może spalinami walić.

Posted

Wielkie dzięki Koledzy:)Pozdrawiam:)[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 21:19_________________________________________________Nawiążę jeszcze do opisanej przeze mnie sytuacji z odkręceniem korka wlewu oleju.Po odkręceniu wyleciała delikatna mgiełka,a pózniej wyrzucało tylko małe kropelki oleju.To chyba normalny objaw?:)

Posted

raczej tak... następnym razem powąchaj mgielkę czy nie śmierdzi ropą.. bo to już źle...

PS: i nie szukaj dziury w całym... podłącz VAGa sobie i sprawdź podstawowe rzeczy (koledzy na spocie pewnie pomogą)... zrób LOGI... i jak wszystko OK to jeździj... jeździj... i zapomnij o mechanikach :wink4:

Posted

Dzięki Kolego za odpowiedź:)Raczej nic nie czułem,bo te opary były takie minimalne i myślę,że wynikały jedynie z rozgrzanego silnika i cisnienia:)Pozdrawiam:)

Posted

spokojnie kolega Twój nic złego nie zrobił tak częśto sie sprawdza kondycje silnika

Posted

No wiesz "nieszkodliwa" dopóki kolega Ci nie wrzucie czegoś do środka :) ale to tak dla żartu.