Jump to content
IGNORED

Eibach Pro-Kit przy 8,5X19 ET 32 ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć wszystkim, 

Pierwszy post od razu z pytaniem, długo wertowałem tematy i zdania są podzielone, niektórzy są zachwyceni a niektórym coś obciera, więc chciałem zapytać o mój przypadek ;)

Auto to A4 B8 z 2015 roku, 2.0 TDI Quattro 190KM (domyślnie, teraz 230KM). Zakupiłem felgi BBS SR GRAU 8.5 19cali ET 46 , jednak oponeo twierdzi, że BBS po sprawdzeniu w swoich tabelkach zmienił zamówienie na ET32 (tak faktycznie mają, ale ET46 aktualnie nie oferują i podejrzewam, ze dlatego. Tak samo było z kolorem - oponeo nadal sprzedaje kolor niedostępny u producenta). Jako, że wcześniej próbowałem włożyć tam Borbety Y szerokie na 9 cali to zgodnie z rozpiską oponeo zakupiłem do nich opony (Pilot 4 255/35/R19).

Opony więc zostały, jednak zmieniły się felgi , reasumując aktualne połącznie to BBS SR GRAU 19 8,5 ET32 + Pilot 4 255/35/19 .

Samochód stoi jak na szczudłach więc wiadomo co trzeba zrobić, jednak zastanawiam się czy z zestawem Eibach Pro-Kit wszystko się zgra bez problemu.

Przesyłam poniżej zdjęcia auta, zawieszenie seryjne 1BA:

Zawieszenie na ścieżce ma 85% przód 75% tył, więc może nawet same sprężyny na początek ? Aczkolwiek luźna propozycja.

spacer.png

spacer.pngspacer.png

Edited by manuelos
Posted

Jak chcesz dobrze spasować to tylko gwint , ja mam Eibach Pro Street S i jest ok.

Posted

możesz śmiało założyć pro kit i będzie okej

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj przyszły same sprężyny bo chciałbym jeszcze sprawdzić czy na pewno wysokość będzie ok zanim kupię amortyzatory za znacznie większą kwotę. Ale kolejki na serwisach w opór...

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Przód siadł pięknie a i felgi są już idealnie schowane :D Na policjantach bez problemu nic nie obciera.

Na tył brakło czasu, będzie wymieniony w poniedziałek.

W zakrętach jest o wiele lepiej, nic się auto nie ugina (amorki oryginalne 1BA, 80% sprawności na ścieżce)

image.png.ae73add7a079ea19e3c5c2162c0fff39.png

Edited by manuelos