Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wibracje i dziwny dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Otóż wczoraj, gdy wracałem z pracy musiałem odebrać kilka rzeczy z wioski, ale to już inna bajka :tongue4: Jechałem boczną drogą<żwirówa> i na sporym wyboju spód auta zetknął się z ziemią. teraz mam problem typu drganie i bardzo denerwującyy dźwięk przy odpuszczaniu gazu, np jak zmieniam biegi to towarzyszy temu sporo drgania i dźwięk jak by dziurawy tłumik.... Jak ostro się przyspiesza to jest wszystko ok, cichutko jak w grobie w porównaniu z momętem odpuszczeniu gazu i zmiany biegu. Wymieniłem plecionkę i zamiast katalizatora wstawiłem strumienicę. Liczyłem że to przez pękniętą plecionkę takie wibracje, jednak nic nie pomogło<ale pleciona była na prawde w fatalnym stanie>.

Tu moje pytanie: czy mogła posypać się któraś poduszka? ta elektryczna była wymieniana ze 4 miechy temu, ale kto wie? gdzie szukać defektu. z zewnątrz pracuje normalnie, ale w środku jak by coś wytwarzało rezonanz :thumbdown:

dodam że korekcje są w normie <0,1-0,4> i to na pewno stało się od tego uderzenia. Tłumik jest cały, nie zaczepiło ani miską, ani skrzynią, bo żadnych znaków otarć.

Co mogło się stać? Postaram się wrzucić filmik z głosem w środku.

i jeszcze jedna prośba... Jakie są objawy zdechłej poduszki? wyczytałem że można ją sprawdzić odłączając kabelek,ale nie ma żadnych zmian na postoju, jak i w czasie jazdy.

Proszę o pomoc :hi:

Opublikowano

jak odpiłem u siebie elektr. poduszkę to przy odpalaniu auta i gaszeniu było czuć duże drgania silnika a później na postoju czy w czasie jazdy było OK.

Sprawdź poduchy bardzo wnikliwie bo u mnie był podobny problem i miałem uszkodzoną poduchę a oglądałem ją nie raz pod autem i nie było nic widać.

Dopiero kiedy byłem u mechaniora to podnieśliśmy lekko silnik i wyszło szydło z wora.

Pozdrawiam