Opublikowano 12 Maja 200917 l jarko, to jest niezależna instalacja i nie jest powiązana z otwieraniem drzwi no chyba, że tylko ma tak działać, ja mam tak, że jak jest ciemno i światła są włączone to oświetlenie na nogi działa cały czas -tak lubię i to jest już 5 auto w którym tak mam. Ilość LEDów i miejsce montażu decyduje o jasności.
Opublikowano 12 Maja 200917 l ja bym to raczej połączył z oświetleniem które mam zamiar montować - mam tylko oświtlenie przednich nóg. Do tego jakis włącznik by się przydał, w razie jakby co
Opublikowano 13 Maja 200917 l Jarko, no problem, sygnał z oświetlenia przednich nóg daje sterowanie na wejściu i możesz rozbudować instalację wg. uznania.
Opublikowano 18 Maja 200917 l dobre m,asz radio bracie...wiesz co jest dobre he.. u ciebie mozna ten zestaw na podwietlenie zamowic??
Opublikowano 31 Sierpnia 200916 l Przeczytałem temat, ale nie bardzo rozumiem. Po co załączać światło tylko jak jest ciemno, skoro gdy jest jasno to i tak go nie widać? Hmm...
Opublikowano 31 Sierpnia 200916 l Jak jest jasno to się nie załącza bo jest czujnik "światła" - cały układ jest z niego sterowany
Opublikowano 31 Sierpnia 200916 l Jak jest jasno to się nie załącza bo jest czujnik "światła" - cały układ jest z niego sterowany No tak, to rozumiem. Ale w takim razie nie widać działania tego układu, bo: Z układem: 1) Jak jest jasno to nie załączy i nie świeci 2) Jak jest ciemno to świeci. Bez układu: 1) Jak jest jasno to świeci i nie widać. 2) Jak jest ciemno to świeci. Dobrze rozumiem?
Opublikowano 31 Sierpnia 200916 l Jeżeli jest fabryczny pakiet oświetlenie to działa tylko przy otweraniu drzwi, jeżeli jest dokładany ze sterownikiem zmierzchowym to działa niezależnie od otwarcia drzwi a zależnie od poziomu światła i załączonych świateł do jazdy
Opublikowano 31 Sierpnia 200916 l ... jeżeli jest dokładany ze sterownikiem zmierzchowym to działa niezależnie od otwarcia drzwi a zależnie od poziomu światła i załączonych świateł do jazdy cześć Bartek, takie coś wychodziło fabrycznie czy to tylko Twój wydziw :?:
Opublikowano 1 Września 200916 l Jak jest jasno to się nie załącza bo jest czujnik "światła" - cały układ jest z niego sterowany No tak, to rozumiem. Ale w takim razie nie widać działania tego układu, bo: Z układem: 1) Jak jest jasno to nie załączy i nie świeci 2) Jak jest ciemno to świeci. Bez układu: 1) Jak jest jasno to świeci i nie widać. 2) Jak jest ciemno to świeci. Dobrze rozumiem? To nie jest oświetlenie, które zapala się w drzwiach kolego po ich otwarciu, tylko oświetlenie wewnętrzne, zapalające się, gdy np wjedziesz do ciemnego tunelu :> Żebyśmy się dobrze zrozumieli - tak jak napisał Vario - świeci się to ustrojstwo gdy jest ciemno, niezależnie od otwierania drzwi, palenia się świateł (postojowych, mijania, drogowych, czy innych jeszcze)
Opublikowano 1 Września 200916 l Jak jest jasno to się nie załącza bo jest czujnik "światła" - cały układ jest z niego sterowany No tak, to rozumiem. Ale w takim razie nie widać działania tego układu, bo: Z układem: 1) Jak jest jasno to nie załączy i nie świeci 2) Jak jest ciemno to świeci. Bez układu: 1) Jak jest jasno to świeci i nie widać. 2) Jak jest ciemno to świeci. Dobrze rozumiem? To nie jest oświetlenie, które zapala się w drzwiach kolego po ich otwarciu, tylko oświetlenie wewnętrzne, zapalające się, gdy np wjedziesz do ciemnego tunelu :> Żebyśmy się dobrze zrozumieli - tak jak napisał Vario - świeci się to ustrojstwo gdy jest ciemno, niezależnie od otwierania drzwi, palenia się świateł (postojowych, mijania, drogowych, czy innych jeszcze) A w ten deseń.. czyli świeci np. na nogi tylko gdy jest ciemno. Cały bajer polega na tym, że włącza się z opóźnieniem.. (?)
Opublikowano 1 Września 200916 l Reakcja jest szybka powiedzmy sekundę jak czujka wykryje niski poziom światła - a co do podłączenia to ja miałem podłączone jak są włączone światła a nie np. DRLe - bo układ sam w sobie ma działać w nocy i jest wtedy elegancko oświetlone wnętrze