Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Polecane serwisy/warsztaty - Rzeszów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie - poszukuję rzetelnego mechanika na terenie Rzeszowa i okolic (+-40km), który wie co robi i nie leci w kulki.

Do tej pory przerobiłem ze 4 serwisy i żadnego nie mógłbym z czystym sumieniem polecić. Aktualnie załamuję już ręce. ?

Albo samochód wraca zrobiony byle jak albo nie jest w ogóle sprawdzany, przez co po kilku dniach z powrotem wraca na serwis (rekordowo 6 razy przy prostej wymianie tarcze tył + klocki --> ostatecznie polecany serwis poległ). Często gęsto się zdarzało, że nie dostałem też informacji o rzeczach, które powinny zostać zrobione mimo, że zawsze proszę o taką diagnostykę (i zawsze jestem gotów za to zapłacić), przez co nie ujechałem czasami 100km, kiedy trzeba było szukać serwisu bo coś było nie dokończone albo niewłaściwie zrobione.

Na ten moment potrzebuję kogoś od:

-regeneracji zawieszenia,

-wymiany sprzęgła,

-wymiany pompy wspomagania,

-diagnostyki ogólnej samochodu.

Liczę na waszą pomoc w tym temacie ?? bo jednak każdy z nas już trochę warsztatów przerobił i ma jakieś doświadczenie. ??

Opublikowano
W dniu 29.08.2022 o 16:08, MuRaT napisał:

Tak jak w temacie - poszukuję rzetelnego mechanika na terenie Rzeszowa i okolic (+-40km), który wie co robi i nie leci w kulki.

Do tej pory przerobiłem ze 4 serwisy i żadnego nie mógłbym z czystym sumieniem polecić. Aktualnie załamuję już ręce. ?

Albo samochód wraca zrobiony byle jak albo nie jest w ogóle sprawdzany, przez co po kilku dniach z powrotem wraca na serwis (rekordowo 6 razy przy prostej wymianie tarcze tył + klocki --> ostatecznie polecany serwis poległ). Często gęsto się zdarzało, że nie dostałem też informacji o rzeczach, które powinny zostać zrobione mimo, że zawsze proszę o taką diagnostykę (i zawsze jestem gotów za to zapłacić), przez co nie ujechałem czasami 100km, kiedy trzeba było szukać serwisu bo coś było nie dokończone albo niewłaściwie zrobione.

Na ten moment potrzebuję kogoś od:

-regeneracji zawieszenia,

-wymiany sprzęgła,

-wymiany pompy wspomagania,

-diagnostyki ogólnej samochodu.

Liczę na waszą pomoc w tym temacie ?? bo jednak każdy z nas już trochę warsztatów przerobił i ma jakieś doświadczenie. ??

No dobra, czy mógłbyś wymienić te serwisy, które sobie nie poradziły ? Po co się powtarzać. Sprawdzałeś nowy punk na Przemysłowej 13 specjalizujący się w VAG CarPoint ? Sam jestem z Rzeszowa i szukam czegoś rzetelnego do VW, bo Audi robię w VAG Świlcza.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jak serwis to tylko omt mają tez pomoc drogowa 

Edytowane przez bzak7124
Opublikowano
21 godzin temu, bzak7124 napisał(a):

Jak serwis to tylko omt mają tez pomoc drogowa 

Chyba Ci się województwa pop...ły :decayed:

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 31.08.2022 o 09:43, vvalery napisał(a):

No dobra, czy mógłbyś wymienić te serwisy, które sobie nie poradziły ? Po co się powtarzać. Sprawdzałeś nowy punk na Przemysłowej 13 specjalizujący się w VAG CarPoint ? Sam jestem z Rzeszowa i szukam czegoś rzetelnego do VW, bo Audi robię w VAG Świlcza.

Cześć. Omijajcie szerokim łukiem Carpoint Rzeszów!  Wyłamana obudowa rozrządu przez nie odkręcenie ukrytej śruby, potem tłumaczenie przez gościa z biura, nagminnego kłamcę  że tak było! Umówienie się na konkretny dzień to tylko przyjęcie auta, kiedy będzie robione to sprawa dowolna. Zaznaczałem że muszę je mieć po tygodniu a zaczęli robić 4go dnia. Następnie po wymianie rozrządu laweta po 200km w trasie, urwana lub odkręcona śruba jednorazowego użytku zamontowana ponownie. Później czekanie kolejne tygodnie na poprawienie "mieliśmy poumawiane terminy"! Gość w biurze ma klientów za idiotów, ani razu nie powiedział prawdy, a to że silnika nie trzeba wyjmować do wymiany łańcucha rozrządu, a to że w 2 dni się wyrobią choć zaznaczyłem że jak w tydzień nie da się zrobić to żeby nie zaczynać wymiany, a to że pokrywa była pęknięta chociaż sami ją uszkodzili, a to że zapomnieli kleju dać na śrubę która jest jednorazowego użytku i nigdy nie powinna być zamontowana ponownie, a to że auto już jutro będzie składane a faktycznie było po tygodniu, a to że silnik już chodzi a uruchomiony został dopiero po kilku godzinach od rozmowy. Brak jakiegokolwiek informowania o kosztach czy wymienianych częściach. Cała wymiana rozrządu to 5 tygodni i silnik 2x wyjmowany, a jakość? Specjaliści od audi? śmiechu warte, chyba od wymiany oleju!  Robią jakieś dostawczaki z firmy obok a nie audi. A na koniec jeszcze aktualizacja. Po ponowny odebraniu auta nie przejechało nawet 200km. tym razem już poszedł dym, płyn i olej wyleciały, prawdopodobnie dziura w silniku. I tym razem koleś mi mówi że może koło czwartku się tym zajmą.... a auto scholowane w poniedziałek, z resztą wątpię że zajmą się w czwartek bo kłamca zawsze kłamie.