Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z modułem komfortu i jego zakodowaniem B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko jestem posiadaczem a4b7 2.0 TDI, mam pewien problem od jakiegoś czasu nie działają mi szyby przednie, podejrzewałem moduł komfortu i okazało się to dobrym trafem, w aucie oryginalnie miałem moduł komfortu o 8E0959433CN, nie mogłem znaleźć nowego modułu o takich numerach ale sprawdziłem po funkcjach i znalazłem z końcówką CM, różnią się tym że CN ma elektryczne szyby z tyłu lub korby a CM ma same korby, ja w aucie posiadam również korby problem polega w tym że jak go podłącze to szyby przednie działaja tylko fis nie widzi tylnych drzwi ani lewych ani prawych i wiąże się to z tym że się nie zamykają w ogóle z centralnego, cały czas są otwarte na VCDS jak chciałem zakodować ten moduł gdzie się wybiera manualne szyby a elektryczne wpisuje wartość w której są manualne podnośniki szyb daje żeby zakodowało i wartość się nie zapisuje, co mogę z tym zrobić zna się ktoś na tym o co może chodzić? Z góry dzięki za pomoc ?

Opublikowano

jaki kablem grzebiesz w MK?? Jak zmieniałem moduł MK u siebie to próbowałem go kodować vag-com 3.12 i nie dało rady - też nie zapisywało wprowadzonych wartość, mimo tego że informacja była, że niby zapis się powiódł. Zmieniłem kabel na VCDS (chyba w wersji 11) i poszło bez problemu.

Teraz mam kabel VCDS w wersji 17 i program VCDS w wersji polskiej i angielskiej, sprawa ma się tak, że niektóre rzeczy robię programem w wersji polskiej, bo na angielskiej nie idą i vice versa ;)  Niestety chińska myśl techniczna nie zawsze się sprawdza ;)

Edytowane przez Lukasz_mk2