Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzynia automatyczna - przyczepa kempingowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was używa B9 w automacie w zestawie z przyczepą kempingową? Zastanawiam się nad trwałością i funkcjonowaniem automatycznej skrzyni przy takim obciążeniu .

Jak narazie od kilku lat jeżdżę zestawem B8 2.0 manual+ przyczepa i jest OK, natomiast będę  zmieniał  na B9 i jako opcję rozważam automat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja ciągam od 2 lat przyczepę kempingową swoim A4 B9 ALLROAD, generalnie holowanie to bajka, duży moment, dużo mocy i wręcz niezauważalna praca skrzyni biegów. Jedyny minus podczas holowania to trzymanie na zbyt niskich obrotach silnika, często używam wtedy manetki "-" do zbijania biegu o jeden niżej - tę czynność niestety musze wykonywać jak holuję i jest to trochę irytujące, to tzw. ekologia.. ale z tego co pamiętam wystarczy włączyć tryb S i ten problem znika, tylko ja sobie nie wyobrażam jeździć dłużej na tym trybie. W zeszłym roku zrobiłem całą Grecję, zjechałem min. płw. Pelion (wjeżdża się na ponad 1200m z poziomu morza) i Lefkadę - tam to są dopiero góry.. nigdy nie wyskoczył mi żaden komunikat, że zagrzała się skrzynia czy coś takiego, obserwowałem tylko cały czas temperaturę silnika i momentami podnosiła się do 120-130C jeżeli dobrze czytałem z podziałki, ale na zewnątrz było 40C a cały zestaw ważył prawie 4tony.. Tak dla informacji w moim aucie (2.0TFSI 252PS) DMC przyczepy z hamulcem w dowodzie rejestracyjnym w pozycji O1 to 1700kg i moja przyczepa również posiada DMC 1700kg, także jestem w limicie, a jak ciężką ty masz przyczepę?

20220728_175104 (2).jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.02.2023 o 21:37, Kuba L napisał(a):

Ja ciągam od 2 lat przyczepę kempingową swoim A4 B9 ALLROAD, generalnie holowanie to bajka, duży moment, dużo mocy i wręcz niezauważalna praca skrzyni biegów. Jedyny minus podczas holowania to trzymanie na zbyt niskich obrotach silnika, często używam wtedy manetki "-" do zbijania biegu o jeden niżej - tę czynność niestety musze wykonywać jak holuję i jest to trochę irytujące, to tzw. ekologia.. ale z tego co pamiętam wystarczy włączyć tryb S i ten problem znika, tylko ja sobie nie wyobrażam jeździć dłużej na tym trybie. W zeszłym roku zrobiłem całą Grecję, zjechałem min. płw. Pelion (wjeżdża się na ponad 1200m z poziomu morza) i Lefkadę - tam to są dopiero góry.. nigdy nie wyskoczył mi żaden komunikat, że zagrzała się skrzynia czy coś takiego, obserwowałem tylko cały czas temperaturę silnika i momentami podnosiła się do 120-130C jeżeli dobrze czytałem z podziałki, ale na zewnątrz było 40C a cały zestaw ważył prawie 4tony.. Tak dla informacji w moim aucie (2.0TFSI 252PS) DMC przyczepy z hamulcem w dowodzie rejestracyjnym w pozycji O1 to 1700kg i moja przyczepa również posiada DMC 1700kg, także jestem w limicie, a jak ciężką ty masz przyczepę?

20220728_175104 (2).jpg

Piękny Dethlefs ?

Moja mniejsza DMC 1350kg. Jakie modne masz A4? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Modne tzn.? Chodzi ci czy coś dłubane?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.05.2023 o 00:13, Kuba L napisał(a):

Modne tzn.? Chodzi ci czy coś dłubane?

Mocne ?

Opublikowano

252KM