Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż szyb elektrycznych z przodu zamiast korb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce w swoim B5 dołożyć elektryczne szyby tylko z przodu i o ile sam montaż jest dosyć prosty to nie wiem jak z elektryką, dostałem komplet prowadnice silniki i całą wiązkę z wtyczkami czyli tak wtyczki do silników wtyczki do przycisków No i wtyczki do zasilania i z tym jest problem , mam wtyczki żeńskie ale męskie te na wejściu juz zamówiłem tylno potrzebuje wiedzieć które przewody od czego są i czy te dwie kostki trzeba spiąć razem ze sobą instalcją czy jak patrzyłem na forach ale nic konkretnie jasno nie jest wytłumaczone a zależy mi żeby wszystko było jak najwięcej oryginalnie i żeby nic nie spalić  , z góry dzieki 

20230107_115915.jpg

20230107_115641.jpg

Edytowane przez Sebus11

Opublikowano

Z którego rocznika zdemontowane? Zrób zdjęcie silniczka.

Opublikowano
  • Autor

97 rocznik ten 1 lift chyba , jutro zrobię zdjęcie 

Opublikowano
  • Autor

Z góry mówię,  że tam żadne bajery domykania nie są mi potrzebne jeżeli trzeba dużo modyfikować,  chodzi aby tylko się poprawnie zamykały,  i żeby nie spalić instalacji,  wiadomo bezpiecznik się da i przekaznik też chyba jakiś trzeba , schemat mam ale kurcze makaron taki tych przewodów też dużo fajnie jakbym wiedział który przewód gdzie idzie to wtedy się podłączy bez problemu , nie chce się pomylić,  nawet nie wiem od czego zacząć No wiązkę mam całą kompletną są przyciski i kostki do silniczków i na końcu wychodzą mi te kostki zasilacje po 8 przewodów, najwyżej mogę je odciąć i połączyć tak jak trzeba z tym problemu nie ma, aby tylno wiedzieć gdzie co :)

Opublikowano

Schemat od 1997r

Bezpiecznik do szyby jest termiczny, nie taki zwykły. 

a4 szyby.pdf

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, robson_s napisał(a):

Schemat od 1997r

Bezpiecznik do szyby jest termiczny, nie taki zwykły. 

a4 szyby.pdf 622.82 kB · 0 pobrań

20230109_150041.jpg

20230109_150032.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tutaj załączam zdjęcia silniczka , wydaje mi się że 98 rok chodz auto 97 bo inne rzeczy zamawiałem to 97 był, okej a bezpiecznik ten termiczny potrzeba jeden czy po jednym na stronę? I rozumiem, że też jakieś przekazniki ?

Opublikowano
  • Autor

Okej bezpiecznik już załatwiłem i przekaznik nr 365 

Teraz to by się przydała rozpiska jak podlaczyc tą wiązkę do przekaznika żeby to działało:/

Opublikowano

Zdjęcie kostki od silniczka jakie kolory przewodów

Przekaźnik jest do starszej wersji, do tych nic nie trzeba.

Dałem ci schemat, wiesz jak go czytać?

Edytowane przez robson_s

Opublikowano
  • Autor

Z tymi samochodowymi schematami to ciężko,  jutro wyślę zdjęcie kostki 

Opublikowano
  • Autor

To jest kostka silnika od strony pasażera 

20230110_183335.jpg

Opublikowano
  • Autor

A to jest kostka silnika od strony kierowcy 

20230110_183109.jpg

Opublikowano

Niebieska kostka powinna iść w lewy słupek  A , Czarny 12v po stacyjce daj bezpiecznik, czerwono-zielony 12v stałe po bezpieczniku termicznym, brązowy masa, Czarno-żółty idzie z pompki centralnego zamka tylko u ciebie jest inna, jak dasz pod stacyjkę będą działać tylko po stacyjce, jak chcesz do otwarcia żeby działały bez zapłonu do otwarcia drzwi trzeba dać przekaźnik od szyb z przed 97r, Z czerwonej te  kolor co wyżej łączysz razem, między kostkami łączysz biały, czano-zielony

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję Ci bardzo prawie rozumiem haha

Dobra to tak niebieska kostka zasilająca jest przy drzwiach kierowcy czarny 12 po stacyjce podlaczyc pod stacyjke i dać zwykły bezpiecznik np 10A , tylko teraz tak w niebieskiej kostce mam 2 czarne więc który wybrać i co z drugim czarnym , czerwono zielony kumam 12 v bezpiecznik termiczny git , brązowy masa okej, i teraz tak mam inną pompkę więc co nie podłączać nic czy jak ? Chce tylko aby działało po stacyjce to który jeszcze przewód podlaczyc ? Został mi "biało żółty", " biały",  "czerwono szary" i "czerwono czarny " rozumiem że ich nie muszę nigdzie podłączać? 

Mówiłeś że z czerwonej te kolory co wyżej łączysz razem czyli poprostu wziąć dwie kostki dobrać parami i połączyć według twojej instrukcji? Myślę że dobrze to rozumiem,  teraz tak między kostkami łącze biały i czarno zielony? Czyli co mam wziąć z niebieskiej i czerwonej połączyć biały i tak samo zrobić z czarno zielonym?

Sorry, że nie wszystko mogę łapać, ale akurat szyb nigdy nie podłączałem ?

Opublikowano
22 godziny temu, Sebus11 napisał(a):

Czyli co mam wziąć z niebieskiej i czerwonej połączyć biały i tak samo zrobić z czarno zielonym?

Dokładnie. 

tylko teraz tak w niebieskiej kostce mam 2 czarne

Jeden czarny 5 pin w kostce drugi czarny z zielonym paskiem 6 pin tak powinno być i tak samo w czerwonej

Chce tylko aby działało po stacyjce to który jeszcze przewód podlaczyc ? Został mi "biało żółty", " biały",  "czerwono szary" i "czerwono czarny " rozumiem że ich nie muszę nigdzie podłączać?

czerwono-szary pod stacyjkę

Opublikowano
  • Autor

Okej super dziękuję bardzo,  pomogłeś mega , teraz inni będą mogli w końcu skorzystać w czytelnego źródła ??

Opublikowano
  • Autor

Narazie tematu nie zamykam, bo mogę mieć jakieś pytania , ale chyba sobie poradzę

Napisałeś wcześniej, że przewód czarny pod stacyjke I dać bezpiecznik, a potem dodałeś, że czerwono szary również pod stacyjke czyli , czarny i czerwono szary z jednej I drugiej kostki połączyć razem i podłączyć pod plus stacyjki tak ?

Opublikowano

Tak

Opublikowano
  • Autor

Okej dziękuję ?