Opublikowano 28 Kwietnia 200917 l Siema Pany , wymieniałem ostatnio wachacze w moim pasztecie i niestety przy dwóch górnych śruba była tak zapieczona że musiałem troche w nią ponap...lać młotkiem 5 kg. W zasadzie dopiero palnik i woda zrobiły swoje i śruba puściła. Ale to nie o tym. Od tamtego czasu gdy ruszam i przy puszczaniu sprzęgła dam troche wiecej gazu z auta wydobywa sie głośne rzężenie , tak około 1 sekundy i spokój. dochodzi gdzies z centralnej części przodu auta , tak jakby tryby skrzyni sie nie zazębiały , nie mam pojęcia co to jest , miał ktoś takie coś czy od razu walić do mechanika ?? w normalnej spokojnej jeździe nie występuje , dopiero przy ostrym dodaniu gazu.
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Jesteś pewien że to nie abs'y ja po tych zabiegach miałem czujniki na śmietnik
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Autor Jesteś pewien że to nie abs'y ja po tych zabiegach miałem czujniki na śmietnik a mozna je jakos odłączyc zeby spradzic jak sie to zachowuje bez ???
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Jesteś pewien że to nie abs'y ja po tych zabiegach miałem czujniki na śmietnik a mozna je jakos odłączyc zeby spradzic jak sie to zachowuje bez ??? Czujniki ABS-u dają o sobie znać przy hamowaniu ja miałem to samo po waleniu młotkiem w tą śrubę jak zwalniało się prawie do zera to włączał się abs wystarczyło wyjąć czujnik i dobrze go ustawić natomiast ty piszesz że podczas ruszania więc to na pewno nie abs
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Autor Czujniki ABS-u dają o sobie znać przy hamowaniu ja miałem to samo po waleniu młotkiem w tą śrubę jak zwalniało się prawie do zera to włączał się abs wystarczyło wyjąć czujnik i dobrze go ustawić natomiast ty piszesz że podczas ruszania więc to na pewno nie abs przy hamowaniu nic sie nie dzieje
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Można sprawdzić vagiem czujniki abs .. podczas jazdy pokazują prędkość obrotową kół .. ja miałem cały czas zero i po wymianie czujników wszystko wróciło do normy.
Opublikowano 29 Kwietnia 200917 l Autor mi czujniki ABS sa niepotrzbne , wk***ia mnie rzeżenie ze skrzyni