marcinas1983 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Witam! Znalazłem ten temat w google i może ktoś z forumowiczów pomoże mi z rozwiązaniem problemu jaki mam po przejściu z m3.8.3 na me 7.5.1. Pacjent to skoda octavia 1.8T agu ze sterownikiem ze skody octavii 1.8T aum. Przeglądając kilka tematów i filmów na yt postanowiłem wyłączyć Sai, n249,112, i vvt. Wcześniej bez wyłączenia tych rzeczy auto dziwnie się zachowywało, ale jeździło. Miałem brak korekt krótkich i długo terminowych. Udało mi się w końcu uruchomić korekty, ale nadal pozostaje jeden problem, który nie wiem jak rozwiązać. Problemem jest to, że podczas pedału gazu w podłodze auto mi poszarpuje podczas przyspieszania. Cofa zapłon w kilku miejscach, mimo że zapłon nie wypada według komputera. Zobaczcie sobie na logii... Log #724544 LOG.TUNEZILLA.COM Log #724546 LOG.TUNEZILLA.COM Log #724549 LOG.TUNEZILLA.COM Gdzie może być problem? Mogę podesłać na maila mój wsad do przejrzenia. Pozdrawiam.
Łukasz13 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Cofanie zapłonu a wypadanie to dwie różne rzeczy, po co logujesz kanał 031 zamiast 33? w dziale diagnostyka masz opisane jak i co logować.
marcinas1983 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, Łukasz13 napisał(a): Cofanie zapłonu a wypadanie to dwie różne rzeczy Wiem, że cofanie zapłonu a wypadanie zapłonu to różne rzeczy. Na logu widać, że cofnięcie zapłonu nie jest następstwem wypadania zapłonów. Mogę zlogować kanł 2 i 33 i go umieścić. dodaję loga grupy 2 i 33 Log #724916 LOG.TUNEZILLA.COM P.S. Dziękuję za przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez marcinas1983
Rekomendowane odpowiedzi