Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria bezpieczeństwa i kontrolka Airbag w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

od września jestem szczęśliwym posiadaczem mojego wymarzonego AUDI.

Dzisiaj podczas jazdy wyskoczyła mi awaria bezpieczeństwa i podświetliła się kontrolka z AirBag na żółto. Po 2 sekundach zgasło i powtórzyło się to może z dwa razy. 

Dodam tylko że samochód posiadam sprowadzony ze Stanów Zjednoczonych i poprzedni właściciel który jeździł nim po Polsce przez dwa lata poinformował mnie o tym błędzie ale tylko w przypadku gdy pasażer wsiada do samochodu i dzieje się to samo plus wyłącza się poduszka pasażera (2/3 razy się tak dzieje i potem spokój).

Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być i jak się tego ewentualnie można pozbyć.?

Opublikowano

Szkoda że nie piję parzonej kawy,  bo bym coś z fusów powróżył. A tak na poważnie, to bez kompa i odczytania błędów nikt nic nie doradzi. 

Opublikowano
  • Autor

Kawa parzona jest nie dobra ;D

A jakiś dobry mechanik który się na tym zna z okolic Śląska 

20 godzin temu, H4mm3R napisał(a):

Szkoda że nie piję parzonej kawy,  bo bym coś z fusów powróżył. A tak na poważnie, to bez kompa i odczytania błędów nikt nic nie doradzi. 

Parzona kawa jest nie dobra. :D

A tak na serio to szukam kogoś kto się na tym zna i mógłby mi to ogarnąć. Bo nie wiem jak podejdzie do tego autoryzowany serwis Audi. Pierwszy raz mam taki problem z samochodem i sie po prostu na tym nie znam.

Jak masz kogoś godnego polecenia ze śląska chętnie się tam przejadę. :)

Opublikowano
14 minut temu, Flądri napisał(a):

Kawa parzona jest nie dobra ;D

A jakiś dobry mechanik który się na tym zna z okolic Śląska 

Parzona kawa jest nie dobra. :D

A tak na serio to szukam kogoś kto się na tym zna i mógłby mi to ogarnąć. Bo nie wiem jak podejdzie do tego autoryzowany serwis Audi. Pierwszy raz mam taki problem z samochodem i sie po prostu na tym nie znam.

Jak masz kogoś godnego polecenia ze śląska chętnie się tam przejadę. :)

42-350 Koziegłowy, możemy podpiąć kompa i sprawdzić. 42-180 Orzesze, tu mam kumpla który to ogarnie. 

Opublikowano
Godzinę temu, Flądri napisał(a):

Jak masz kogoś godnego polecenia ze śląska chętnie się tam przejadę

Ten Śląsk tak bardziej konkretnie - to ? 

W autach na rynek amerykański / kanada czujnik poduszki pasażera jest w siedlisku pasażera , dość często on się uszkadza . 

Opublikowano
  • Autor
1 minuta temu, mariusz36 napisał(a):

Ten Śląsk tak bardziej konkretnie - to ? 

W autach na rynek amerykański / kanada czujnik poduszki pasażera jest w siedlisku pasażera , dość często on się uszkadza . 

Katowice Tychy Rybnik Bielsko-Biała.

Własnie wiem o tym bo ten problem wyskakiwał jak pasażer siedział na fotelu. I kiedy przestawiło się fotel on po prostu znikał na jakiś czas. 

A teraz wyskoczył błąd bez pasażera siedzącego na miejscu obok. I schemat działania tego błędu był taki sam dwa/trzy razy się pokazał a potem zniknął. Więc potrzebuję sprawdzić czy to chodzi o ten czujnik w siedzisku czy coś innego.

Opublikowano
17 minut temu, Flądri napisał(a):

Katowice Tychy Rybnik Bielsko-Biała.

Poszło PW

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hej,
była na to akcja naprawcza w stanach z tego co wiem. . Safety Recall 74E3.

"It may cause the passenger occupant detection system (PODS) to detect a malfunction and switch off the passenger airbag even though the seat may be occupied"

Pytanie czy auto ją przeszło. 

U mnie miałem podobne objawy i pomogło rozwiązanie z tego wątku: https://www.audiworld.com/forums/tt-mk3-discussion-207/airbag-light-seat-occupancy-shield-wire-error-code-2999605/

a dalej ten manual: https://static.oemdtc.com/TSB/MC-10161708-0001.pdf

W skrócie trzeba przewody ściągnąć trytytkami w odpowiednich miejscach zaznaczonych w manualu.

P.S. obejdzie się bez wyciągania fotela, jedynie trochę gimnastyki :)