janek393 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Cześć, od jakiegoś czasu pojawia mi się napis PHONE w radiu, najczęściej zaraz po odpaleniu samochodu. Po jakimś czasie (około 10 minut) zaczyna znikać, tzn. zaczyna się przełączać raz na normalny tryb a raz na PHONE, aż do niepojawiania się więcej. Nieraz jednak nie jest od początku wyświetlany i w trakcie jazdy się pojawia, po jakimś czasie zaczyna znikać. Poczytałem w necie i niby to problem z pinem odpowiedzialnym za telefon, tylko że ja nie mam w ogóle tej kostki (D) podpiętej do radia. W innym wątku ktoś pisał że przecięcie żółtego kabla pomogło, wiecie może o który chodzi? Mignęło mi też w innym wątku że komuś po napisie PHONE zaczął rozładowywać się samochód, u mnie też radio bierze na wyłączonym silniku z 0,8 A.
P.Wiśnia Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Sprawdź kody błędów za pomocą VCDS. Ewentualnie zmień kodowanie radia: 0xxxx?x : Opcje instalacji I +1 = Nawigacja zainstalowana +2 = Telefon zainstalowany +4 = Zainstalowano sterowanie głosowe
Rekomendowane odpowiedzi