Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ISOFIX - czy ktoś zakładał ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbliższym czasie czeka mnie wymiana fotelika. Mój Maluch już nie mieści się w pierwszym (0-13kg). Czytałam wątki odnośnie fotelików, ale zastanawiam się nad montażem ISOFIX-u. Wiem, że można kupić w ASO sam system. Czy ktoś montował ISOFIX dodatkowo? Czy to ma w ogóle sens?

Opublikowano

ISOFIX ma sens... niestety też go nie mam... chodzi opóźnienia w przypadku uderzenia - na pasach są dużo większe - niestety raczej się tego nie montuje... a nawet jak ktoś to zrobi to w takie spawanie bym raczej mocno wątpił...

dochodzi jeszcze sprawa nieprawidłowego montażu fotelików co jest nagminne... w isofix-ie masz zamontowane albo nie...

więcej tu http://www.roemer.pl/ISOFIX.htm

Opublikowano
  • Autor

Zależy mi głównie na bezpieczeństwie. Podobno ten system jest przykręcany do podłogi a nie spawany.

Może ktoś jednak montował i wie więcej? np. czy nie ma problemu z tapicerką po montażu.

Opublikowano

ja woze swoich maluchow w normalnych fotelikach,twarza do kierunku jazdy,moje sa tak zbudowane,ze pas trzeba przelozyc w srodek konstrukcji fotelika,zawsze sprawdzam,czy pasy sa napiete,po uprzednim wyjeciu fotelika z auta i ponownym jego zamontowaniu,zawsze mozesz podjechac gdzies do jakiegos mechanika,czy ASO,zeby zwiekszyli naciag pasow na tyle,ale ja bym zwrocil uwage na pasy na samym foteliku-dobieraj takie,zeby maluch nie mogl sie z nich wyplatac,ale tez takie,zeby go nie denerwowaly podczas jazdy...wyplatanie mam na mysli wysuniecie raczek z szelek na barkach,wszakze pozostaja paski na biodrach,ale nie wiadomo ,co mogloby sie stac podczas wypadku,fotelik powinien "otulac" malucha tak,zeby jego konstrukcja przejela duza czesc uderzenia,szczegolnie w okolicach glowy i klatki piersiowej,a takze zeby mial regulacje przesuwania,w razie kidy maluch spi,zeby mu glowa nie opadala do przodu-mozna sobie wyobrazic,co moze sie stac w takim przypadku,podczas uderzenia bokiem...

....najlepiej pojsc do sklepu z maluchem i posadzic go do fotela i poczekac chwile,posluchac co ma sprzedawca do powiedzenia-w tym czasie obserwowac brzdaca,co wykombinuje-na pewno bedzie ciekawski,zapytaj sie sprzedawcy,czy mozesz wlozyc fotel do auta-sprawdzisz ,czy maluch siegnie do klamki drzwi,czy otworzy sobie okno,nie siegnie do zapiecia pasa bezpieczenstwa(przecierz to tylko jeden ruch palcem!) itp na rynku jest wiele fotelikow,odpowiadajacym standartom i wymogom,wiec musisz sprawdzac kilka i wybrac najlepszy dla was :wink4:

Opublikowano

mialem kiedys fotelik z tej firmy i jak dla mnie to badziewie,tak ze nie polecam tego i jeszcze za taka cene.