Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybierak oraz wał do skrzyni GVE w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę zmienić u siebie skrzynię  biegów z 5 na 6 biegów. Tak by nie zmieniać dyferencjału z tyłu z przełożeń najlepiej wychodzi GVE i akurat niedaleko mnie jest taka na sprzedaż.

Ale Wiem że będę musiał zmienić wał oraz wybierak.

Co do wybieraków pytanie mam takie czy każdy 6 biegowy wybierak będzie pasował do każdej 6 biegowej czy mogą się różnić?

To samo co do wału brać nie ważne jakie oznaczenie aby z 6 biegowej był??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tutaj masz wszystko opisane, przełożenia muszą się zgadzać.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.04.2024 o 17:34, FiFfson napisał(a):

Tutaj masz wszystko opisane, przełożenia muszą się zgadzać.

To widziałem dawno. Nie byłem pewien wybieraka i wału jaki wybrać. Ale jak się okazuje są 3 rodzeje wybierakow jeden pod skrzynie 5 biegów i dwa pod 6b musiałem dobrać pod skrzynie gve. A wał wybrałem ten który teoretycznie nie powinien pasować  ale jak się okazuje pasował. Trzeba patrzeć tylko na długość. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.04.2024 o 00:02, Vexart napisał(a):

To widziałem dawno. Nie byłem pewien wybieraka i wału jaki wybrać. Ale jak się okazuje są 3 rodzeje wybierakow jeden pod skrzynie 5 biegów i dwa pod 6b musiałem dobrać pod skrzynie gve. A wał wybrałem ten który teoretycznie nie powinien pasować  ale jak się okazuje pasował. Trzeba patrzeć tylko na długość. 

Podzielisz się jaki wał pasował? Sam chcę właśnie założyć GVE do AVJ z dyfrem ETT i nie wiem jakie numery wału dobrać (albo jaką długość). A jak masz jakieś numery wybieraka lub inne wskazówki co do jego wyboru to też się możesz podzielić, z góry dzięki!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.08.2024 o 11:32, Nieboszczyk napisał(a):

Podzielisz się jaki wał pasował? Sam chcę właśnie założyć GVE do AVJ z dyfrem ETT i nie wiem jakie numery wału dobrać (albo jaką długość). A jak masz jakieś numery wybieraka lub inne wskazówki co do jego wyboru to też się możesz podzielić, z góry dzięki!

Do Skrzyni GVE trzeba wybierak z tej skrzyni bo różnią się wybieraki 6b oryginalnie z 6b 1.8t i 2.0tfsi 6b z czego wybierak 2.0tfsi jest lepszy konstrukcyjnie i ta kulka swożnia w nim nie rdzewieje a w 6b 1.8t rdzewiały i się blokowały, ciężko chodziły. Nr wybieraków sprzedający podają różnie trzeba szukać z 2.0tfsi 6b. Co do wału. To nie ma co patrzeć na oznaczenia które na pewno pasują tylko pytać sprzedawców jaką długość ma wał, Długość może być różna z racji że oba przeguby nie są stałe tylko się przesuwają. Zauważyłem że jest dużo wałów 8E0 521 101 P W dobrym stanie. Zapytałem o długość pasowała więc zamówiłem i wał pasuje bez problemu przejechałem już 5kkm i nic się nie dzieje, gdzie według nr nigdy nie występował chyba z tą skrzynią i dyfrem.

Edytowane przez Vexart