Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z układem paliwowym w A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam notoryczny problem z układem paliwowym w swojej A4B6 1.8t quattro AVJ. Wymieniałem już wszystko. Pompy paliwa, w końcu założyłem używaną ori, filtr paliwa ori z aso nowy. Przez miesiąc wszystko było dobrze, zero buczenia, autko chodziło jak złoto. Po zatankowaniu ostatnio, zauważyłem że w trakcie jazdy brakuje mocy, podejrzenia od razu padły na to. Dzisiaj rano zaczęło się buczenie, nie wiem czy pompy czy filtra. Jakiś czas temu, ciśnienie rozsadziło mi wąż paliwowy przed filtrem ( ten, który idzie od pompy paliwa) na skrzyżowaniu zaczęło lać się paliwo pod auto. Po założeniu węża na złączkę, pękł wąż. Obciąłem kawałek i zmontowałem na przewod paliwowy kupiony w motoryzacyjnym. Parę dni było ok, potem zaczęło się dziać takie coś. Dzisiaj autko ledwo już jedzie. Czy miał ktoś taki problem? Już brak mi sił do tego auta. Dodam, że autko nie ma LPG. Co może być przyczyną tak częstych awarii? Niemożliwe, że ori pompa tak szybko padła. Jak rozwiązać problem z tym regultorem cisnienia w filtrze?