Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temperatura 75*C w ECU, a na zegarach 90*C w A5 3.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Od jakiegoś czasu nawet nie wiem kiedy mam problem z temperaturą płynu chłodniczego.

Pierwsze to różnica, gdy na desce jest 90 to w kompie 75 i tak zostaje przed bardzo długi czas.

Zauważyłem że z rana jeszcze po tych 12-15km dojdzie do 90 stopni, ale później już nie. Chyba że się przyciśnie to wtedy jeszcze drgnie ta temperatura i pójdzie na 90 w kompie.

Czujnik temperatury ten na górze silnika zmieniany. Ostatnio termostat wymieniłem i tak samo. Różnica pomiędzy starym, a nowym termostatem jest taka:

Stary: temperatura zawsze dochodziła w ECU na 90, ale po sekundzie spadała do 75

Nowy: dochodzi do 75 stopni i tak zostaje przed długi czas.

Jakieś pomysły?

Opublikowano

wg mnie jak na starym termostacie temp. dochodziła do 90*C, a po sekundzie spadała, a na nowym dochodzi do 75*C i tak zostaje cały czas. To winny jest czujnik temperatury, a te skoki temperatury czy też stała temp. to tylko błędne odczyty z czujnika. Czujnik temp. kupiłeś oryginalny czy zamiennik?? Wszystkie czujniki w zamienniku nawet hella, czy tego typu wynalazki są dobre jak dobrze trafisz. Ja zamienniki wymieniałem trzy razy - każdy pokazywał co innego. W końcu oddałem to w piz..du i kupiłem oryginał i jest spokój.

Co jest najlepsze to te czujnik w zamienniku do innych aut mają podobny problem - kiedyś miałem golfa 3 i tam była taka sama sytuacja, brat miał A4 B5 - podobnie, w seacie u znajomego - to samo.

Edytowane przez Lukasz_mk2