Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dołożenie podgrzewanych foteli i ich podłączenie w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dołożyłem grzane fotele do auta. Jaki wygląda proces uruchomienia, podłączenia by działały? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

A może zadaj pytanie w sposób bardziej precyzyjny.

Czego potrzebujesz??? Schematu ??? W pierwszej kolejności to zalecam sprawdzenie czy Twój moduł centralnej elektryki obsługuje grzanie foteli. Swego czasu w dziale DIY WrcLaguna publikował wiele projektów.

Edytowane przez gdajaca

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.10.2024 o 10:56, gdajaca napisał(a):

Witam.

A może zadaj pytanie w sposób bardziej precyzyjny.

Czego potrzebujesz??? Schematu ??? W pierwszej kolejności to zalecam sprawdzenie czy Twój moduł centralnej elektryki obsługuje grzanie foteli. Swego czasu w dziale DIY WrcLaguna publikował wiele projektów.

@gdajaca jakim module mówisz? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O module centralnej elektryki.

Opublikowano
  • Autor

Potrzebowałbym dokładny opis jakie kable i gdzie poprowadzić, na jaki klimatornik zmienić, kodowanie oraz jaki sterownik jeszcze trzeba sprawdzić by grzanie działało. Jest jakaś instrukcja na forum o tym? 

@gdajaca

?? 

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic? 

Opublikowano
W dniu 6.11.2024 o 11:38, Diego1121 napisał(a):

Potrzebowałbym dokładny opis jakie kable i gdzie poprowadzić, na jaki klimatornik zmienić, kodowanie oraz jaki sterownik jeszcze trzeba sprawdzić by grzanie działało. Jest jakaś instrukcja na forum o tym? 

@gdajaca

?? 

Opublikowano
  • Autor

Nie ma wystarczająco informacji w tych tematach. Nadal nie wiem co sprawdzić co jest potrzebne do obsługi grzanych foteli oraz jaki klimatornik włożyć, gdzie wpiąć się kablami.. 

@wrclaguna

Pomożesz proszę? Dysponujesz wiązkami oraz info co i jak podłączyć? 

Opublikowano

Potrzebujesz wiązkę oraz panelu klimatyzacji. Wymiana klimatronika wiąże się ze zdjęciem ochrony komponentu (czego samemu nie zrobisz). Wiązkę możesz kupić np. tu:

ALLEGRO.PL

Co do panelu to tutaj masz temat w którym jest podane jaki panel można zastosować z wersji polift:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.11.2024 o 16:06, lucasek napisał(a):

Potrzebujesz wiązkę oraz panelu klimatyzacji. Wymiana klimatronika wiąże się ze zdjęciem ochrony komponentu (czego samemu nie zrobisz). Wiązkę możesz kupić np. tu:

ALLEGRO.PL

Co do panelu to tutaj masz temat w którym jest podane jaki panel można zastosować z wersji polift:

@lucasek

Mam przedlifta 08r. Czy mogę wrzucić odrazu panel polift z grzanymi? 

Czy mógłbym prosić jakiś kontakt do ciebie o pomoc z dołożenie grzania? Zapłacę za pomoc 

Opublikowano
3 godziny temu, Diego1121 napisał(a):

@lucasek

Mam przedlifta 08r. Czy mogę wrzucić odrazu panel polift z grzanymi?  

Tak

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, lucasek napisał(a):

Tak

@lucasek

Tylko który? Jak dobrać odpowiedni by pasował do mojego auta? Czy jak wrzucę po liftowy to nie muszę nic dodatkowo zmieniać? 

Opublikowano

Również mam przedlifta (klimatyzacja trzy-strefowa) i mam zamontowany panel z wersji polift o numerze 8K1 820 043 T.

Oprócz zmiany panelu jak już wspominałem wcześniej musisz zdjąć ochronę komponentu oraz zmienić w adaptacjach komunikację w kanale 79 według poniższego opisu:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, lucasek napisał(a):

Również mam przedlifta (klimatyzacja trzy-strefowa) i mam zamontowany panel z wersji polift o numerze 8K1 820 043 T.

Oprócz zmiany panelu jak już wspominałem wcześniej musisz zdjąć ochronę komponentu oraz zmienić w adaptacjach komunikację w kanale 79 według poniższego opisu:

Dzięki za info. 

Tylko jak to z tymi panelami jest? Kupuje obojętnie jaki liftowy z grzanymi stołkami i pasuje? Czy nie każdy podejdzie?? 

I rozumiem, że przedlift steruje po "LIN" dlatego trzeba zmienić komunikację tak? 

@lucasek

Opublikowano
  • Autor

I jak sprawdzić czy bcm obsłuży grzanie? Zakodować grzanie i jak zapisze to czyli obsłuży? 

Opublikowano
  • Autor

Ciężko znaleźć klimatornik Europa z grzanymi.. Większość to anglik za jak już jest jakiś Europa to za chorą cenę...

Czyli chyba wrzucę przedliftowy, tylko jaki? Tu obojętnie jaki byle z grzanymi? 

@lucasek