Diego1121 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Witam. Dołożyłem grzane fotele do auta. Jaki wygląda proces uruchomienia, podłączenia by działały?
gdajaca Opublikowano 3 Października Opublikowano 3 Października (edytowane) Witam. A może zadaj pytanie w sposób bardziej precyzyjny. Czego potrzebujesz??? Schematu ??? W pierwszej kolejności to zalecam sprawdzenie czy Twój moduł centralnej elektryki obsługuje grzanie foteli. Swego czasu w dziale DIY WrcLaguna publikował wiele projektów. Edytowane 3 Października przez gdajaca
Diego1121 Opublikowano 21 Października Autor Opublikowano 21 Października W dniu 3.10.2024 o 10:56, gdajaca napisał(a): Witam. A może zadaj pytanie w sposób bardziej precyzyjny. Czego potrzebujesz??? Schematu ??? W pierwszej kolejności to zalecam sprawdzenie czy Twój moduł centralnej elektryki obsługuje grzanie foteli. Swego czasu w dziale DIY WrcLaguna publikował wiele projektów. @gdajaca jakim module mówisz?
Diego1121 Opublikowano 6 Listopada Autor Opublikowano 6 Listopada Potrzebowałbym dokładny opis jakie kable i gdzie poprowadzić, na jaki klimatornik zmienić, kodowanie oraz jaki sterownik jeszcze trzeba sprawdzić by grzanie działało. Jest jakaś instrukcja na forum o tym? @gdajaca ??
lucasek Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada W dniu 6.11.2024 o 11:38, Diego1121 napisał(a): Potrzebowałbym dokładny opis jakie kable i gdzie poprowadzić, na jaki klimatornik zmienić, kodowanie oraz jaki sterownik jeszcze trzeba sprawdzić by grzanie działało. Jest jakaś instrukcja na forum o tym? @gdajaca ??
Diego1121 Opublikowano 12 Listopada Autor Opublikowano 12 Listopada Nie ma wystarczająco informacji w tych tematach. Nadal nie wiem co sprawdzić co jest potrzebne do obsługi grzanych foteli oraz jaki klimatornik włożyć, gdzie wpiąć się kablami.. @wrclaguna Pomożesz proszę? Dysponujesz wiązkami oraz info co i jak podłączyć?
lucasek Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Potrzebujesz wiązkę oraz panelu klimatyzacji. Wymiana klimatronika wiąże się ze zdjęciem ochrony komponentu (czego samemu nie zrobisz). Wiązkę możesz kupić np. tu: allegro.pl ALLEGRO.PL Co do panelu to tutaj masz temat w którym jest podane jaki panel można zastosować z wersji polift:
Diego1121 Opublikowano Niedziela o 12:26 Autor Opublikowano Niedziela o 12:26 W dniu 13.11.2024 o 16:06, lucasek napisał(a): Potrzebujesz wiązkę oraz panelu klimatyzacji. Wymiana klimatronika wiąże się ze zdjęciem ochrony komponentu (czego samemu nie zrobisz). Wiązkę możesz kupić np. tu: allegro.pl ALLEGRO.PL Co do panelu to tutaj masz temat w którym jest podane jaki panel można zastosować z wersji polift: @lucasek Mam przedlifta 08r. Czy mogę wrzucić odrazu panel polift z grzanymi? Czy mógłbym prosić jakiś kontakt do ciebie o pomoc z dołożenie grzania? Zapłacę za pomoc
lucasek Opublikowano Niedziela o 16:17 Opublikowano Niedziela o 16:17 3 godziny temu, Diego1121 napisał(a): @lucasek Mam przedlifta 08r. Czy mogę wrzucić odrazu panel polift z grzanymi? Tak
Diego1121 Opublikowano Niedziela o 20:08 Autor Opublikowano Niedziela o 20:08 3 godziny temu, lucasek napisał(a): Tak @lucasek Tylko który? Jak dobrać odpowiedni by pasował do mojego auta? Czy jak wrzucę po liftowy to nie muszę nic dodatkowo zmieniać?
lucasek Opublikowano Niedziela o 20:48 Opublikowano Niedziela o 20:48 Również mam przedlifta (klimatyzacja trzy-strefowa) i mam zamontowany panel z wersji polift o numerze 8K1 820 043 T. Oprócz zmiany panelu jak już wspominałem wcześniej musisz zdjąć ochronę komponentu oraz zmienić w adaptacjach komunikację w kanale 79 według poniższego opisu:
Diego1121 Opublikowano Niedziela o 22:00 Autor Opublikowano Niedziela o 22:00 Godzinę temu, lucasek napisał(a): Również mam przedlifta (klimatyzacja trzy-strefowa) i mam zamontowany panel z wersji polift o numerze 8K1 820 043 T. Oprócz zmiany panelu jak już wspominałem wcześniej musisz zdjąć ochronę komponentu oraz zmienić w adaptacjach komunikację w kanale 79 według poniższego opisu: Dzięki za info. Tylko jak to z tymi panelami jest? Kupuje obojętnie jaki liftowy z grzanymi stołkami i pasuje? Czy nie każdy podejdzie?? I rozumiem, że przedlift steruje po "LIN" dlatego trzeba zmienić komunikację tak? @lucasek
Diego1121 Opublikowano Niedziela o 22:10 Autor Opublikowano Niedziela o 22:10 I jak sprawdzić czy bcm obsłuży grzanie? Zakodować grzanie i jak zapisze to czyli obsłuży?
Diego1121 Opublikowano Poniedziałek o 07:46 Autor Opublikowano Poniedziałek o 07:46 Ciężko znaleźć klimatornik Europa z grzanymi.. Większość to anglik za jak już jest jakiś Europa to za chorą cenę... Czyli chyba wrzucę przedliftowy, tylko jaki? Tu obojętnie jaki byle z grzanymi? @lucasek
Rekomendowane odpowiedzi