binkz Opublikowano 6 Października Udostępnij Opublikowano 6 Października Hej, Posiadam Audi A4B9, jednostka MHI2Q, wersja oprogramowania: MHI2Q_ER_AUG22_P5092. Auto zostało ściągnięte z USA, importer zrobił dla mnie konwersję, ale od tamtej pory nigdy nie były widoczne loga stacji radiowych. Sprawdzałem za pomocą VCDS, wartość adaptacji w 5F dla IDE03471-ENG126993-Fahrzeugkonfiguration-Station_Logo_DB_Mode - wynosi 1. Kiedyś, przy okazji wizyty w Mobilne Kodowanie Aut w Poznaniu, Filip, za pomocą M.I.B. próbował mi to poprawić, ale bez rezultatów. Z tego co widzę, baza Gracenote jest ustawiona na North America. Czy to może być jakiś problem w kontekście logotypów? Ona dotyczy tylko okładek albumów, tak? Czy macie może jakieś pomysły od czego zacząć? Posiadam VCDS/VCP/ODIS/OBD11. Dziękuje bardzo z góry i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alduric Opublikowano 6 Października Udostępnij Opublikowano 6 Października Było, użyj szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deniro Opublikowano 7 Października Udostępnij Opublikowano 7 Października trzeba dograć żadnym z tych narzędzi tego nie dograsz , potrzebny dlink usb eth adapter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkz Opublikowano 7 Października Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października Hej, Alduric, dzięki za odpowiedź, ale uwierz mi, że użyłem wyszukiwarki. Co wczoraj zrobiłem, to wrzuciłem na kartę SD plik: MQB2_Europe_v1.10.44_for_converted_MIBs.7z i zainstalowałem. Nadal brak logotypów. Deniro, posiadam również taki adapter i kabel eth (jestem informatykiem, więc to dla mnie nie problem, żeby podłączyć się po sieci do auta). Czy to jakaś tajemna wiedza (odpłatna) czy jest ogólnodostępna, którą możesz się podzielić? Dziękuję z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Deniro Opublikowano 7 Października Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 7 Października mozemy sie polaczyc zdalnie i uruchomic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi