m_kotowski Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października witam, zakupiłem zmieniarkę CD (taka jaka widać na zdjęciu kończy się ona literą C czyli robiona na RNS-D) podłączyłem ją w taki sposób jak na schemacie i nadal nie działa mimo poprawnego kodowania czyli liczba 7 na ostatniej pozycji. Jakieś porady? Przejrzałem już wszytskie tematy na polskich i ang forach i nadal nic nie mogę zrobić
P.Wiśnia Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Zmieniarka się podświetla po włączeniu radia?
m_kotowski Opublikowano 12 Października Autor Opublikowano 12 Października 3 hours ago, P.Wiśnia said: Zmieniarka się podświetla po włączeniu radia? Tak, wszytsko świeci i można wkładać i wykładać płyty
P.Wiśnia Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) Radio miałeś oryginalnie czy dokładałeś? Dołożyłeś zmieniarkę za pomocą adaptera czy podmieniłeś kostkę? Zmieniarka jest od modelu B7 a dokładniej Concert 2+ oraz RNSE. Zmieniarka dla RND-D ma numery 8E0 057 111A, więc może po prostu zmieniarka za nowa. Możliwe są tylko 3 przyczyny nie działania zmieniarki: Sama zmieniarka jest zepsuta lub nie dopasowana (odpowiednia to: 8E0 057 111, 8E0 057 111A,8E0 057 111AX,8E0 057 111X) Okablowanie jest nie prawidłowe (ori wiązka: 8E0 051 592) Źle zakodowane radio Użycie ostatniej cyfry kodowania RNS-D: 1 - standard 3 - zmieniarka 5 - FIS 7 - zmieniarka + fis Edytowane 13 Października przez P.Wiśnia
m_kotowski Opublikowano 12 Października Autor Opublikowano 12 Października 42 minutes ago, P.Wiśnia said: Radio miałeś oryginalnie czy dokładałeś? Dołożyłeś zmieniarkę za pomocą adaptera czy podmieniłeś kostkę? Zmieniarka jest od modelu B7 a dokładniej Concert 2+ oraz RNSE. Zmieniarka dla RND-D ma numery 8E0 057 111A, więc może po prostu zmieniarka za nowa. Możliwe są tylko 3 przyczyny nie działania zmieniarki: Sama zmieniarka jest zepsuta lub nie dopasowana (odpowiednia to: 8E0 057 111, 8E0 057 111A,8E0 057 111AX,8E0 057 111X) Okablowanie jest nie prawidłowe (ori wiązka: 8E0 051 592B) Źle zakodowane radio Użycie ostatniej cyfry kodowania RNS-D: 1 - standard 3 - zmieniarka 5 - FIS 7 - zmieniarka + fis Radio zakodowane dobrze, możliwe że zmieniarka coś jest nie tak bo wiązkę sam robiłem i była sprawdzana wiele razy z schematem i miernikiem
P.Wiśnia Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) Ja u siebie mam w B6 radio Concert 2+ z B7. Zmieniarkę mam taką samą jak ty 8E0 057 111C, tylko że moje radio czyta pliki mp3 a twoje takich nie obsługuje. Więc zmieniarka ma pewnie inne parametry i podzespoły. Edytowane 12 Października przez P.Wiśnia
m_kotowski Opublikowano 12 Października Autor Opublikowano 12 Października 1 hour ago, P.Wiśnia said: Ja u siebie mam w B6 radio Concert 2+ z B7. Zmieniarkę mam taką samą jak ty 8E0 057 111C, tylko że moje radio czyta pliki mp3 a twoje takich nie obsługuje. Więc zmieniarka ma pewnie inne parametry i podzespoły. dobrze, poszukam coś na forach może znajdę jakąś inne zmieniarki, ale bardzo mnie dziwi iż to wlanie ta zmieniarka była wszędzie pisana jaka ta do RNS-D
m_kotowski Opublikowano 13 Października Autor Opublikowano 13 Października 16 hours ago, P.Wiśnia said: Ja u siebie mam w B6 radio Concert 2+ z B7. Zmieniarkę mam taką samą jak ty 8E0 057 111C, tylko że moje radio czyta pliki mp3 a twoje takich nie obsługuje. Więc zmieniarka ma pewnie inne parametry i podzespoły. Wiązka sprawdzona jeszcze raz i wszytsko powinno być okej zmieniarka taka mam (zdjęcie) a kodowanie zrobiłem 00007 Nie mam już pojęcia co może być tak ponieważ zawsze pisze że typ zmieniarki C jest pod RNS-D
P.Wiśnia Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października (edytowane) Skąd takie informacje? Ja tylko znalazłem informacje o tym radiu z tą zmieniarką kiedy nie działała zmieniarka Pod RNS-E to tak, ta zmieniarka pasuje bez problemu. Ale jak RNS-D to nie obsługuje, dużo osób z tym miało problem. Ale ci z zmieniarkami bez literki lub z literką A nie miało problemu. Screen z etki: Nawet wiązki do tej zmieniarki są inne: Do wersji bez literki oraz wersji A: 8E0 051 592(iso) Do wersji C: 8E0 051 592B(quadlock) Edytowane 13 Października przez P.Wiśnia
Rekomendowane odpowiedzi